Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tabancayla ateş açan kişinin bekçilerin silahından çıkan mermiyle ölmesine ilişkin davaya başlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

KONYA (AA) - Konya'da kendisini uyarmak isteyen iki mahalle bekçisine silahla ateş açan kişinin, bekçilerin silahından çıkan merminin isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili davaya başlandı.


Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bekçilerden tutuksuz sanık H.E, müştekiler ve taraf avukatlar katıldı.


Söz verilen H.E. diğer bekçi A.A. ile olay tarihinde devriyede olduklarını, yüksek müzik sesi duyunca sesin geldiği yöne doğru gittiklerini söyledi. Sesin beyaz renkli bir araçtan geldiğini gördüklerini, aracın sahibini uyarmak için yanına gittiklerini aktaran H.E, "Uyarı için aracın cam kısmına vurduk ancak bu kişi tepki vermedi. Bunun üzerine kapının kilitli olmadığını fark edince kapıyı açıp bu kişiyi uyandırdık. Kendimizi tanıttık, üzerimizde resmi üniformamız da vardı. Araçtaki kişi uyanınca bize hakaret ve küfür etmeye başladı, elini sağ bel kısmına götürdü. Şahısta silah olduğunu anlayınca aracın arkasına doğru geçtik." ifadesini kullandı.


H.E, maktulün kendilerine ateş etmesi üzerine diğer bekçi A.A'nın da havaya uyarı için bir el ateş ettiğini dile getirdi.


- "Korkutmak için hedef gözetmeden önüne doğru ateş ettim"


Maktulün ateş ederek geriye doğru kaçmaya başladığını anlatan H.E. şöyle devam etti:


"A.A. aracın arkasına saklanabilmişti. Benim saklanacak yerim yoktu. Şahıs bana 2 el ateş etti, merminin biri ayağımın önüne düştü. Ben de havaya 2 el uyarı için ateş ettim. Bana 3. kez ateş edince ben de korkutmak için hedef gözetmeden önüne doğru ateş ettim. Şüpheli başka aracın arkasına saklandı, bir el daha ateş etti. Bir süre sonra oradan çıkıp geri geri yalpalayarak giderken düştü. Sarhoş olduğu için düştüğünü zannettim, yanına gidince yaralandığını fark ettim. Kanı görünce olay yerine ambulans istedim."


Maktulün babası Murat Toker ise olayın detaylı şekilde araştırılmasını talep ederek şikayetçi olduğunu belirtti.


Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.


Konya'nın Meram ilçesinde 28 Eylül 2021'de kendisini uyarmak isteyen iki mahalle bekçisine silahla ateş açan Mehmet Toker, bekçilerden H.E'nin silahından çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu yaralanmış, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince hayatını kaybettiği belirlenmişti. Gözaltına alınan iki bekçi, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English