Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Suriyeli Mültecilerin Ekonomiye Entegrasyonu" çalıştayı

AFAD Başkanı Oktay: "Firmalarca yatırımlarda istihdamın belli bir oranı mültecilere ayrılabilirse, hem firmalar hem mülteciler bu işten karlı çıkacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
 ANKARA (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, firmaların yatırımlarda istihdamın belli bir oranını sığınmacılara ayırması halinde, hem firmaların hem de sığınmacıların yarar göreceğini belirtti. 

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB ve Ankara AB Bilgi Merkezi tarafından "Suriyeli Mültecilerin Ekonomiye Entegrasyonu: İyi Uygulamalar Çalıştayı" düzenlendi.

TOBB'da gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan AFAD Başkanı Oktay, Türkiye'nin 5 yıldır bu konuda yoğun gayretler gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin 2,2 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yaptığına işaret eden Oktay, Iraklılar da dahil edildiğinde bu rakamın 2,5 milyonu bulduğunu kaydetti.

Türkiye'de yaşayan sığınmacıların tüm dünyanın kabul ettiği standartlarda hayatını sürdürdüğünü, bunun da bir maliyeti olduğunu ifade eden Oktay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz buradaki çocuklara sadece gıda ve sağlık değil, eğitim de sağlıyoruz. Önemli sayıda çocuğa mesleki eğitim kazandırmaya başladık. Sağlık konusunda da her türlü desteği sağlıyoruz. Hatta zaman zaman Türk vatandaşlarından daha iyi sağlık hizmeti aldıklarını söyleyebilirim. 700 bin okul çağında mülteci çocuk var ve bunların 300 binden fazlasına eğitim hizmeti sağlanıyor. Bu yıl 460 bin çocuğa eğitim götürmüş olacağız. Biz çocukları sokağa terk edemeyiz"

Çalışma izni konusuna da değinen Oktay, çalışma izni ile işin bitmediğini, bununla birlikte iş imkanlarının da yaratılması gerektiğini vurguladı.

 Bunun için de yatırım yapılmasının önemine işaret eden Oktay, "Firmalarca iş gücü yoğun alanlarda yatırım yapılabilirse, yatırım koşulları ortaya çıkabilirse, örneğin yatırımlarda istihdamın belli bir oranı mültecilere ayrılabilirse hem firmalar hem mülteciler bu işten karlı çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

 Oktay, BM, AB ve G20 liderlerinin firmaların dikkatlerini bu konuya çekmeleri gerektiğini belirtti.

- "Sayısal büyüklük yaşama entegrasyonunu gündeme getiriyor"

TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Emre Yurdakul da Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısının, Suriye nüfusunun yüzde 10'undan fazla olduğuna işaret ederek, AFAD tarafından 10 ilde kurulmuş olan 25 barınma merkezinde bu sığınmacılardan 260 bininin yaşamlarını sürdürdüğünü kaydetti

Yurdakul, Suriyeli mültecilerin sayısal büyüklüğünün Türkiye'deki yaşama entegrasyonu konusunu gündeme getirdiğine dikkati çekti.  

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English