Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Suriyeli muhalif uçakta Türk hastanın hayatını kurtardı

Suriye muhalefetini siyasi geçiş görüşmelerinde temsil eden heyetin başkanı ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Dr. Nasır Hariri, Ankara-İstanbul uçak seferinde kalbi duran 70 yaşındaki Ali Işıklar'ın hayatını kurtardı Hariri: "Hızlıca hastanın yanına vardım. Koltukta nefessiz haldeydi. Teni soğuktu ve aşırı terliyordu. Periferik arteriyel nabzı yokladım. Nefesin ve kalp atışının olmadığını anladım" "Yeniden nefes alana, kalp atışlarını duyana kadar (masaja ve akciğer resüsitasyonuna) devam ettim. Uyanı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - MUHAMMED SHEKH YUSUF-EŞREF MUSA - Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Heyeti'nin (MYK) başkanı Dr. Nasır Hariri, Ankara-İstanbul uçak seferinde bir Türk hastanın hayatını kurtardı.

Suriye muhalefetini siyasi geçiş görüşmelerinde temsil eden MYK'nin başkanı ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Dr. Nasır Hariri, Ankara-İstanbul uçak seferinde kalbi duran 70 yaşındaki Ali Işıklar'ın hayatı kurtardı.

Hariri, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün önce Ankara'dan İstanbul'a giderken, uçak inişe geçtiğinde bir yolcunun fenalaştığını gördüğünü söyledi.

Dr. Hariri, "Hızlıca hastanın yanına vardım. Koltukta nefessiz haldeydi. Teni soğuktu ve aşırı terliyordu. Periferik arteriyel nabzı yokladım. Nefesin ve kalp atışının olmadığını anladım." diye konuştu.

Kalp masajı yapılması için hastanın koridora uzanmasını sağlayan Hariri, suni teneffüs ve akciğer resüsitasyonu yaptığını belirtti.

Hariri, "Yeniden nefes alana, kalp atışlarını duyana kadar devam ettim. Uyanınca şoktaydı ve çok terliyordu. Oksijen maskesini taktık. Yavaş yavaş nefes almaya başladı." diye konuştu.

Uçağın piste varmasından hemen sonra hastanın hastaneye götürüldüğünü ifade eden Hariri, telefon numarasını aldığı hastanın daha sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat olduğunu öğrendiğini aktardı.

"Hastanın kızı ile bazen kırık Türkçemle bazen İngilizce konuşuyordum." diyen Hariri, genç kadının kendisinin Suriyeli olduğunu öğrenince duygulandığını ve daha fazla ağladığını söyledi.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English