Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Suriye Geçici Hükümeti Kovid-19'a karşı tedbirlerini artırıyor

Başkan Abdurrahman Mustafa: "(Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde) Şu ana kadar yapılan testlerin sonucunda pozitif vakaya rastlanmadı" "Kovid-19 ile mücadele kapsamında 18 Mart’ta bölgelerimizden iç kesimlere açılan tüm kapıları sivil geçişlere 2 haftalığına kapatmıştık. Kapıların ikinci bir emre kadar kapalı kalmasına karar verdik. Böylece bölgemizi tamamen izole ettik" "Türkiye Sağlık Bakanlığından bir koordinatör ile sağlık bakanlığımız, sağlık kuruluşları, Sivil Savunma (Beyaz Baretliler)

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - ADHAM KAKO - Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbirler almaya devam ettiklerini belirterek, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde şu ana kadar vaka tespit edilmediğini bildirdi.

Suriyeli muhaliflerin kurduğu geçici hükümetin başkanı Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde Kovid-19'a karşı yürütülen mücadeledeki son durumu anlattı.

Mustafa, Beşşar Esed rejimi kontrolündeki bölgelerde vaka sayısının açıklanan rakamdan daha fazla olduğunu ifade ederek, "Koronavirüse karşı geçici hükümetimiz çok büyük bir özveriyle çalışıyor. Şüpheli kişilere test yapıyoruz. Çok şükür şu ana kadar yapılan testlerin sonucunda pozitif vakaya rastlanmadı." dedi.

Salgının bölgede ortaya çıkmaması ve yayılmaması için de önleyici tedbirlerini sürdürdüklerini dile getiren Mustafa, "Bölge halkımızın sağlığına büyük önem veriyoruz. Halkımızı salgından uzak tutmak için onları sürekli bilinçlendiriyoruz. Uyulması gereken kuralları hatırlatıyoruz. Dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyoruz." diye konuştu.

Mustafa, şöyle devam etti:

"Kovid-19 ile mücadele kapsamında 18 Mart’ta bölgelerimizden iç kesimlere açılan tüm kapıları sivil geçişlere 2 haftalığına kapatmıştık. Kapıların ikinci bir emre kadar kapalı kalmasına karar verdik. Böylece bölgemizi tamamen izole ettik."

- "Evde kalın" çağrısı

Mustafa, Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde sağlık alt yapısının yetersiz olduğuna dikkati çekerek, "Kovid-19 dünyada salgına dönüşmüş durumda ve insanlar arasında hızla yayılıyor. Bölgelerimizde de vakaların ortaya çıkmaması için daha önce de uyulması gereken kuralları açıkladık. Halkımıza sağlık için 'Evde kalın' diyoruz." şeklinde konuştu.

Salgına karşı mücadelede kriz masası kurulduğunu bildiren Mustafa, "Türkiye Sağlık Bakanlığından bir koordinatör ile sağlık bakanlığımız, sağlık kuruluşları, Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri ve yerel sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı kriz masasında salgına karşı ortak hareket ediyoruz." bilgisini paylaştı.

Öte yandan Esed rejimi, Suriye'de kontrol ettiği bölgelerde 16 kişide yeni tip koronavirüs tespit edildiğini ve bunlardan ikisinin öldüğünü açıklamıştı.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English