Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Süper zengin elitler, gençlerin "Londra hayalini" yıktı

The Sutton Trust’ın raporunda, İngiltere’nin başkenti Londra’nın elitlerin merkezi haline geldiği ve bunun da gençlerin yaşamlarını olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

LODNRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'nın zengin elitlerin merkezi haline geldiği, ülkenin diğer bölgelerinden gelen fakir gençlerin sosyal mobilitesinin ise hayal olduğu belirtildi.


Sosyal mobiliteyi artırmak ve eğitim alanında dezavantajlı grupları desteklemek için çalışan yardım kuruşu The Sutton Trust'ın ülkede sosyo-ekonomik hayatta yaşanan değişime ilişkin hazırladığı "İngiltere'de Elitler" başlıklı raporu yayımlandı.


Raporda, İngiltere'nin başkenti Londra'nın elitlerin merkezi haline geldiği, bunun da gençlerin yaşamlarını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekildi.


Gençler için artık Londra'ya taşınarak yüksek ücret ödeyen işlere girmenin giderek daha zor olduğu belirtilen raporda, “Londra'da fırsatlardan yararlananlar ya Londra'da doğmuş olanlar ya da ekonomik olarak ayrıcalıklı bölgelerden gelenler. Geçmişi fakir, istekli fakat Londra dışında büyümüş bir genç için Londra limitlerinin ötesinde.” ifadelerine yer verildi.


Raporda ayrıca Londra'da ücretsiz staj imkanlarında da sadece Londra'da yaşayan gençlerin faydalanabilmesinin sosyal mobilite açısından durumu kötüleştirdiği kaydedildi.


Londra'nın son yıllarda giderek ultra zenginlerin toplandığı ve yükseldiği bir şehir haline dönüştüğünün belirtildiği raporda, zengin elitlerin kendileri gibi olanların arasında ayrıcalıklı olduklarının bile farkında olmadığı kaydedildi.


Raporda Londra'nın dışında ise bunun çok daha mümkün göründüğü, İngiltere'de sosyal mobiliteye sahip çalışanların üçte ikisinin büyüdükleri yerlerde kaldığı, bu şekilde iş hayatında daha hızlı yükseliş kaydettiğine vurgu yapıldı.


Rapora ilişkin değerlendirmede bulunan Peter Lampl, gençlerin Londra'ya taşınarak yükselme planlarının artık "hayal" olduğunu söyledi.


Lampl, 1980 yılından bu yana London School of Economics (LSE) tarafından yapılan araştırmalar incelendiğinde Londra'nın artık elitlerin merkezi haline geldiğini söyledi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English