Son Dakika Haberler

Süper Lig'de bulamadığı şansı Serie A'da arayacak

Eklenme Tarihi: 08.07.2014 - 15:10

Fenerbahçe formasıyla ligde 26 maça çıkan genç futbolcu, Süper Lig'de bulamadığı forma şansını Serie A'da arayacak Son beş yılda 15 yaş grubundan itibaren her kategoride milli takım formasını giyen Salih, geçen yıl A Milli oldu UEFA'nın geleceğin yıldızları arasında gösterdiği Salih, 2012-13 sezonunda Fenerbahçe'nin yarı final oynadığı UEFA Avrupa Ligi'nde en iyi performans sergileyen 8 genç futbolcu arasına girdi

İSTANBUL (AA) - SERDAL KALAYCI - Fenerbahçe'nin, İtalya'nın AS Roma takımına kiraladığı Türk futbolunun yıldız adayı Salih Uçan, Süper Lig'de bulamadığı şansı 2014-15 sezonundan itibaren Serie A'da arayacak.

Fenerbahçe formasını giydiği 2012-13 sezonundan itibaren Süper Lig'de 6'sı ilk 11'de olmak üzere toplam 26 maça çıkan genç futbolcu, henüz Türkiye'de kendisini gösterme fırsatı bulamadan İtalyan ekibinin yolunu tuttu. 

Sarı-lacivertli forma altında, 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final heyecanı yaşayan aynı sezon şampiyon oldukları Türkiye Kupası'ndaki 9 maçta forma giyen Salih, 2013-2014 sezonunda da kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu mutluluğunu yaşadı. 

Süper Lig'deki ilk maçına, 2012-2013 sezonunun 9. haftasında Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Medical Park Antalyaspor'a 3-1 yenildiği maçta çıkan genç oyuncu, son maçını ise geçen sezon 33. haftada yine Kadıköy'de Kardemir Karabükspor'a karşı oynadı. 

 

- Milli takımların aranan adamı oldu

Marmaris Belediye Gençlikspor'dan transfer olduğu Bucaspor'a gösterdiği performansıyla Fenerbahçe'ye transfer olarak dikkatleri üzerine çeken Salih, 15 Yaş Altı grubundan itibaren milli takım formasını bütün kategorilerde giyme başarısını gösterip geçen yıl Kuzey İrlanda ve Belarus ile yapılan özel maçlarda A milli oldu. 

Kariyerindeki son beş yıllık sürece bakıldığında, 2009'da 15 Yaş Altı Milli Takımı ile sırtına geçirdiği ay yıldızlı formayı hiç çıkarmayan Salih, 16, 17, 18, 19, 20 ve 21 yaş altı milli takımların ardından A milli olma başarısını gösterdi.  Salih çeşitli kategorilerde toplamda 70 milli maça çıktı. 

 

- Fenerbahçe'deki iki yılı

Salih'in milli takımlarda geçirdiği yoğun mesai sarı-lacivertli takımdaki performansına da yansıdı. 

2009 yılında 15 Yaş Altı Milli Takım'ın Bulgaristan ile Uluslararası Gençler Turnuvası'nda yaptığı maçla başlayan milli takım kariyerinde hızlı ilerleyen genç yetenek, 2013 yılında 19, 20 ve 21 yaş altı kategoriler ve A milli olmak üzere dört kategoride ay yıldızlı formayı temsil etti. 

2012-2013 sezonunda Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe'de 4'ü ilk 11'de olmak üzere ligde toplam 10 maç oynayan, Türkiye Kupası'nda 9 mücadeleye çıkan Salih, 2013-2014 sezonunda Ersun Yanal yönetiminde ligde 2'si ilk 11'de olmak üzere toplam 16 karşılaşmada görev aldı. Yanal, genç oyuncuya bir de kupa maçında görev verdi. 

Süper Lig'de 3 golü bulunan Salih, 2012-13 sezonunun 26. haftasında deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 2-1 yendikleri maçta ve 28. haftada yine deplasmanda 2-0 kazandıkları Orduspor mücadelesinde (2 gol) goller attı.  

 

- "Geleceğin yıldızı" Salih Uçan

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Fenerbahçe'nin genç yeteneği Salih Uçan'ı 2012-13 sezonunda "geleceğin yıldızları" arasında gösterdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde 2012-13 sezonunda en iyi performans sergileyen 8 genç futbolcu arasına giren Salih, Raul Bobadilla (BSC Young Boys), Aleksandar Dragovic (Basel), Yevhen Konoplyanka (FC Dnipro Dnipropetrovsk), Victor Moses (Chelsea), Mohamed Salah (Basel), Eduardo Salvio (Benfica) ve Jelle Vossen (Genk) ile beraber yıldız adayları arasında gösterildi. 

Grup maçlarında ismi UEFA'ya bildirilmediği için oynayamayan Salih, ocak ayında isminin listeye yazılmasıyla Avrupa maçlarında boy göstermeye başladı. Genç futbolcu Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile İstanbul'da yapılan UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçının 35. dakikasında sakatlanan Mehmet Topal'ın yerine oyuna girdi ve 44. dakikada attığı golle takımına turu getirdi.

 

- Bonservis bedelinin 3 katına kiralandı

2012-2013 sezonu öncesi Bucaspor'dan 1 milyon 550 bin avro bonservis bedeliyle transfer edilen Salih Uçan, Roma'ya bu bedelin 3 katına kiralandı.

İtalyan kulüpten 2014-2015 sezonu ve ikinci yıl için ücretsiz uzatma opsiyonu karşılığında 4 milyon 750 bin avro alacak sarı-lacivertli kulüp, 2015-2016 sezonunun sonunda, istemesi durumunda 11 milyon avro bedelle Salih'i bonservisiyle Roma'ya verecek. 


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”