Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Süper İyi Günler" oyunu otizm yararına sahnelendi

Tiyatrokare Genel Sanat Yönetmeni Nedim Saban: "(Otizm) Bu konuda bir önlem alınması gerekiyor, bu oyun bir fırsat. Keşke bütün Anadolu'da gezdirebilsek, o zaman özel eğitimciler oyunumuzu izleyebilirler. Oyun sadece Christopher kahramanını değil onun çevresindeki dünyayı ve ona nasıl davranıldığını anlatıyor. Hiçbir şekilde de didaktik öğeler kullanılmıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Tiyatrokare'nin sahnelediği otizm konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan "Süper İyi Günler" oyunu, özel gösterimle tiyatroseverlerle buluştu.


Asperger sendromlu Christopher Boone'un sıra dışı öyküsünün anlatıldığı oyunun gösterimi Cemal Reşit Rey Salonunda gerçekleştirildi.


Christopher'ın matematiksel zekasını kullanarak deneyimli dedektiflerin bile çözemediği gizemli bir cinayeti çözmesini konu alan oyunun bu gösteriminden elde edilen gelir, Tohum Otizm Vakfı'nın çalışmalarını desteklemek için bağışlandı.



- "Bütün dünyada kapalı gişe oynuyor"


Etkinlik öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tiyatrokare Genel Sanat Yönetmeni Nedim Saban, oyunun bir gençlik romanı olarak yazıldığını ve 23 farklı dile tercüme edildiğini belirterek, "Ben Londra'da seyretme şansı buldum. Şu anda New York'ta da oynuyor. Muhteşem bir başarısı var, bütün dünyada kapalı gişe oynuyor. Otizm farkındalığı yaratmanın yanında hiçbir şekilde bir duygu sömürüsü yapmıyor. Sanki bir o çocuğun yüreğinin içindeymişiz gibi hissediyorsunuz." dedi.


Oyunun dekoruyla seyircinin otizmi içsel olarak da algılamasını sağladıklarını aktaran Saban, galasını böyle bir etkinlikle yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.


Türkiye Büyük Millet Meclisinde otizm farkındalığı için bir buçuk saat konuşma yaptığını hatırlatan Saban, "Bu konuda bir önlem alınması gerekiyor, bu oyun bir fırsat. Keşke bütün Anadolu'da gezdirebilsek, o zaman özel eğitimciler oyunumuzu izleyebilirler. Oyun sadece Christopher kahramanını değil onun çevresindeki dünyayı ve ona nasıl davranıldığını anlatıyor. Hiçbir şekilde de didaktik öğeler kullanılmıyor." ifadelerini kullandı.


Mark Haddon'un yazdığı "Süper İyi Günler" romanından Simon Stephens'ın uyarladığı oyun, bugüne kadar Londra West End ve New York Broadway başta olmak üzere dünya çapında 3 milyondan fazla seyirciyle buluştu.


Yönetmenliğini Nedim Saban'ın üstlendiği oyunun başrollerini Emir Özden ile Ayça Erturan, Korel Cezayirli, Didem İnselel ve usta oyuncu Suna Keskin paylaşıyor.


Oyunun müziklerini Son Feci Bisiklet, dekor ve ışık tasarımını Kerem Çetinel, koreografi ve hareket tasarımını Orçun Okurgan, animasyon tasarımını ise Tufan Dağtekin yapıyor.


Süper İyi Günler, 16 ve 17 Kasım Ankara Şinasi Sahnesi'nin ardından, 23 Kasım'da Trump Kültür Merkezi, 18 Kasım'da Konya Selçuklu Kültür Merkezi, 1 Aralık'ta Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi, 8 Aralık'ta Kayseri Kadir Has Kültür Merkezi, 9 Aralık'ta Adana, 10 Aralık'ta İskenderun Simla Koleji, 14 ve 15 Aralık'ta ise Trump Kültür ve Gösteri Merkezinde sahnelenecek.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English