Son Dakika Haberler

Stüdyo Ekipmanları

Stüdyo ekipmanları kayıt esnasında benzeri amaçlarla kullanılan birçok elektronik ses cihazı ile donatılmış oldukça geniş cihaz türüne sahip ürünlerin bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Asıl amacı kaynaktan çıkan sesi dijital ortama en iyi biçimde aktarmak ve o ses üzerinde veya oluşturulan proje üzerinde efekt ve benzeri ekler ile profesyonel işler çıkarabilmek için kullanılan ses donanımlarıdır. Bu geniş kapsamlı değerlendirilmesi gereken donanımlar arasında mikrofonlar, anfi mikserler, midi klavyeler,  kulaklıklar, monitörler ve benzeri birçok elektronik cihaz bulunmaktadır. Ayrıca birçok elektronik cihaz için özel tasarlanmış ek donanımda yer almaktadır. Eskiden stüdyo denilince akla ilk olarak profesyonel düzeyde kayıt yapılan bu ve benzeri işler için özel hazırlanmış yüksek maliyetli alanlar olarak aklımıza gelirdi. Şimdi ise üretici firmalarının artması ve teknolojinin ilerlemesi ile birlikte daha ulaşabilir olan cihazlar sayesinde kişiye özel ev stüdyoları dahi oluşmaktadır. Oldukça yaygın bir biçimde tercih edilen ev stüdyoları cihazları ihtiyaca göre çeşitlenmektedir. Birçok insan için hayalleri oranında performanslar ve işler çıkarabileceği değerli alanlardır. Bu stüdyolarda yaygın olarak tercih edilen cihazlardan dolayı stüdyo ekipmanları olarak değerlendirilen ve sistemleri arasında yer alan birçok ürün bulunmaktadır. Benim ise oldukça geniş bir alan olmasından dolayı tavsiyem kullanım amacınıza oranla ihtiyaç duyduğunuz ürünleri ve elbette kullanım düzeyinize göre tercih etmenizdir.  Profesyonel düzeyde iş yapmıyor iseniz maliyetli ürünlerden uzak durarak daha çok cebinize uygun kullanışlı ürünler tercih etmelisiniz. Birçok firma bu konuda alanında uzman kişiler ile bir araya getirdiği ihtiyaca göre maliyetleri olan hazır paketler oluşturmaktadır. Benim ise size tavsiyem size en uygun stüdyo ekipmanlarını hazır paket olarak güvenilir bir tedarik firmasından elde etmenizdir.

Stüdyo Ekipmanlarını İncelemek İçin https://www.onlinesessistemi.com/studyo-ekipmanlari

Kulaklık
Kulaklık kulak üstü ve kulak içi olmak üzere iki ana sınıfta değerlendirilen sesi istenilen kişiye özel bir biçimde aktarmak için kullanılan bir küçük hoparlördür. Dolayısıyla oldukça geniş bir fiyat aralığına ve farklı özellik ve tasarıma sahip modelleri bulunmaktadır.  Stüdyolarda, muhabirlerde ve profesyonel işlerde kullanılan modeli genellikle kulak üstü olarak tabir edilen ve özel tasarlanmış kullanışlı ürünlerdir. Elbette bu cihazları tercih ederken diğer donanımlarına uyumlu özelliklere sahip bir biçimde tercih etmelisiniz. Çünkü gelen sesin yüksek kalitede çıkması için kulaklığında o oranda özelliklere sahip olması gerekmektedir. Kulak içi olarak kullandığımız modeller ise son yıllarda akıllı telefon ve benzeri elektronik cihazların hayatımızda oldukça yaygın bir biçimde yer almasından dolayı geliştirilen oldukça küçük ve hafif tasarıma sahip türdür. Genel olarak uzun süreler kullanım için özel tasarlanmış pratik ve şık ürünlerdir. Fiyat aralığı bakımından oldukça kapsamlı değerlendirilmesi gereken bu iki türde ihtiyaca oranlar ve kullanım yerine göre incelenmelidir. Örneğin kulak üstü tipte bir model tercih ederken kapalı ve açık olarak gerek duyduğunuzda dışarıdaki sesi duyabilmenize olanak tanıyan modellerde mevcuttur.  Tam kapalı olarak tabir edilen türdekilerde ise asıl amaç dışarıdaki gürültü ve seslerden en iyi biçimde bizi izole etmek için tasarlanan modellerdir. Bu tipteki ürünleri satın almadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç unsur bulunmaktadır. Bunların başında ise kesinlikle uzun saatlerce kullanımlar için kulak petlerine dikkat ediniz. Terleme ve benzeri istenmeyen duruma yol açabilecek bir kulaklık modelinden uzak durunuz. Bu muhteşem ürünleri talep edebileceğiniz güvenilir bir firmayı yazımın sonunda sizler ile paylaşacağım.

Kulaklık Çeşitlerini İncelemek İçin: https://www.onlinesessistemi.com/studyo-monitor-kulaklik

Referans Monitörü
Referans monitörü mikser ve benzeri cihazlar ile kullanılabilen ev stüdyolarınızda ve profesyonel stüdyolarda tercih ettiğimiz performanslarımızı ve kayıtlarımızı duymamıza yarayan hoparlör türüdür. Efekt ve kayıtta bulunan birçok sese özel tasarlanmış cihazlardır. Peki sizce neden kulaklık değil de bu cihazı kullanalım. Bunu size şöyle açıklayabilirim nihayetinde oluşturulan projedeki tüm sesler geniş kitlelere göre düşünülmektedir. Kulaklık sadece kişiye özel bir cihaz olduğu için kulaklıkta rahalıkla alabileceğiniz bir efekt veya sesi gerçek bir dinleti esnasında duyamaya bilirsiniz işte tamda bu esnada yaptığınız işi biraz daha gerçekçi bir boyutta değerlendirmenize olanak tanıyan cihazdır. Bu sayede de örneğin bir efekt ekledin sesi kulaklıktan rahatça duydunuz ama monitörde ses kaybolup gittiğini fark ettiniz hem bunu fark etmenizi hem de mevcut ses ile ilgili arttırıp azaltmanız hakkında size referans olabilecek bir cihazdır. Bu sayede de referans monitörü olarak adlandırılmıştır yani bir başka deyişle yol gösterici bir aygıttır. Profesyonel düzeyde olan bu elektronik ses cihazını kesinlikle ekipmanlarınız arasında bulundurmalısınız. Orta düzey ev stüdyolarında ki tek eksi yanı ise kulaklığı günün her saatinde kullanabilirken bu cihazı insanları rahatsız etmemek için belirli saatlerde tercih etmek zorunda kalabilirsiniz. Birçok güçte özellikte cihaz mevcut ve sizlerin yapması gereken ise kullanım düzeyinize oranla bir referans monitörü tercih etmenizdir. Her kullanım yeri için özel tasarlanmış her düzeye uygun birçok çeşidi tedarik edebileceğiniz profesyonel ve güvenilir tedarik noktası aşağıda yer almaktadır.

Umarım stüdyo ekipmanları olarak değerlendirdiğimizde referans monitörü ve kulaklık arasındaki farkı en doğru biçimde sizlere anlatabilmişimdir. Tüm ses elektronik cihazlarına www.onlinesessistemi.com ‘dan oldukça uygun fiyat ve ödeme seçenekleriyle kolayca ve güvenilir bir biçimde ulaşabilirsiniz.
 
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English