Son Dakika Haberler

Strese Bağlı Saç Dökülmesi

   Stres, insan yaşamını olumsuz etkileyen, insan yaşamında olumsuz etkileri olan ve sürekli yapıldığı zaman kötü sonuçlar doğuran çok farklı bir süreçtir. Hiç kimse boş yere stres yapmaz. Elinde olmayan bir takım nedenler insanları çok düşünmeye iter. Çok düşünmek ise insanlarda zamanla birtakım fiziki değişikliklere sebebiyet verir. Bu değişiklikler kilo alıp verme, saçlarda beyazlama, aniden gelen ruh değişimleri ve strese bağlı saç dökülmesidir. Bu ve bunun gibi değişimlerin en büyük sebebi strestir ve tedavi edilmezse çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalınabilir.


Nedenleri Nelerdir?
   Saç dökülmesinin en büyük nedeni strestir. Bazen buna ek olarak dengesiz beslenme, vücudun ihtiyacı olan vitaminlerin azlığı, vücutta var olan bir takım rahatsızlıklar da stresi tetikleyerek strese bağlı saç dökülmesine neden olabilir. Sürekli olarak kafaya takılan her durum, iş bulamamak, maddi ve manevi tüm beklentiler stresi arttırır. Bu da saçınızı taradığınızda elinizde aniden fazlasıyla saç telinin kalması demektir. Stres sadece saçları dökmekle kalmaz, saçlarınızın yıpranmasına ve onları bir daha o eski canlı ve gür haliyle görmemenize de sebep olabilir.



Dökülmeyi Durdurma Yöntemleri Nelerdir
  Saçlarınızı sürekli toplamaktan kaçınmalı ve imkânlar el verdikçe açık bırakarak hava almasını sağlamalısınız. Yeme ve içme yani beslenme düzenine çok dikkat etmeli vücudunuza zararlı olan alışkanlıklarınız varsa bunlardan kurtulmalısınız. Saçlarınızın gerekli vitamini alması için d vitaminine ihtiyacı vardır. Sık sık güneşe çıkmalı ve ondan gereken vitamini almalısınız. Eğer gözle görülür bir ilerleme görmezseniz doktorunuza başvurabilir ve gereken tedavinizin belirlenmesini isteyebilirsiniz.

Unutulmamalıdır ki stres geçici bir durumdur. Daha pozitif düşünerek strese bağlı olan saç dökülmesi azaltılabilir. İnsanın kendine yapacağı en büyük iyilik kendiyle barışık olması ve kendini sevmesidir. Bu sayede daha az karamsar olacak, bir şeyleri daha az kafanıza takacak ve daha olumlu düşüneceksiniz. Saçlarınız sizi güzelleştiren önemli bir semboldür. Onları korumak ayrıca tek bir teline zarar gelmemesini istemek ise sizin elinizde. Sizde bunu başarabilir, stresten uzaklaşmaya başlayarak ilk adımı atabilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English