Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sporla hem psikolojisini hem kamburunu düzeltti

Çocukluğundan beri kifoz (kamburluk) hastası olan 3 çocuk annesi Nermin Engin, kendisini hem fiziksel hem de ruhsal olarak etkileyen rahatsızlığından spor sayesinde kurtuldu

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Kifoz (kamburluk) hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Nermin Engin, Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi Spor Salonunda özel bir egzersiz programıyla önce psikolojisini sonra kamburluğunu düzeltti.


Çocukluğundan beri kifoz (kamburluk) hastası olan 3 çocuk annesi Nermin Engin'in (54) rahatsızlığı yıllar içinde giderek arttı. İki yıl önce kamburluk oranı yüzde 50 oranında artan, günlük işlerini yapmakta zorlanan Engin, hastaneleri dolaşıp rahatsızlığına çare aramaya başladı.


Engin, tüm uğraşlarına rağmen hastalığına çözüm bulamayan doktorların tavsiyesi üzerine spor yapmaya karar verdi.


Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi Spor Salonu'na kayıt yaptıran Engin, spor eğitmeni Ayşe Aydın'ın çizdiği egzersiz içerikli özel program çerçevesinde çalışmalara başladı. Engin'in kamburluk oranı yaptığı çalışmalar neticesinde yüzde 7'ye düştü.


Engin, yaptığı açıklamada, kendini bildiğinden beri kifoz hastalığının olduğunu, okuldaki oturuş bozukluğundan kaynaklandığını düşündüğünü belirtti.


Yaşı ilerledikçe hastalığının artmaya başladığını aktaran Engin, "Bununla birlikte ağrılarım ve duruşumdaki bozukluk da arttı. Dik duramıyordum ve kollarımı geriye doğru açamıyordum. Sadece ağrılarım değil psikolojim de bozulmuştu. Antidepresan kullanmaya başladım. Kamburluk hayatımı altüst etmişti. Giydiklerimi kendime yakıştıramıyor, fotoğraf bile çekilmiyordum. Toplum içine girsem de kamburum sürekli aklımdaydı. Spor sayesinde normal bir insana döndüm." dedi.


Spor sayesinde sağlığına kavuştuğunu ifade eden Engin, şunları kaydetti:


"Spor hocam bana özel bir program uyguladı. Fitness ekipmanları ve egzersizleri yapmak çok ağır geliyordu ama başarmak için bütün zorluklara katlandım. Spor önce psikolojimi düzeltti. İlaç içmeyi bıraktım ardından da kamburluğum yok denilecek kadar azaldı. Azmim sonunda artık iyileştim. Şimdi yüzüm gülüyor ve herkes gibi bol bol fotoğraf çektiriyorum. Böylesine bir spor salonunu bizim hizmetimize sunan Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı'ya teşekkür ediyorum."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English