Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Spor uzmanı kadının "minibüs şoförlüğü" tutkusu

Elazığ'da 8 yıl önce minibüs şoförü babasına destek olmak amacıyla ehliyet alan ve Tunceli'de spor uzmanı olarak görev yapan 26 yaşındaki Ezgi Ol, işinden fırsat buldukça memleketinde minibüs kullanıyor Köyü ile Elazığ arasında hafta sonları direksiyon sallayan Ezgi Ol, görenlerin dikkatini çekiyor Ol: "Bu tutku bende geçecek mi, bitecek mi? Hiç sanmıyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ELAZIĞ (AA) - İSMAİL ŞEN - Elazığ'da 8 yıl önce minibüs şoförü babasına destek olmak amacıyla ehliyet alan ve Tunceli'de spor uzmanı olarak görev yapan 26 yaşındaki Ezgi Ol, işinden fırsat buldukça babasının minibüsünde direksiyon sallıyor.

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra 2013 yılında Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne sportif eğitim uzmanı olarak atanan Ol, boş zamanlarında memleketi Elazığ'a giderek, minibüs şoförü babası Hıdır Ol'a yardım ediyor.

Salkaya köyü ile Elazığ kent merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan babasını hafta sonları dinlendirmek amacıyla direksiyon başına geçen Ezgi Ol, görenlerin dikkatini çekiyor.

Ol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Salkaya köyünde minibüs şoförlüğü yapan babasının en büyük destekçisi olan ağabeyinin eğitim dolayısıyla şehir dışına gittiği dönemde, onun yokluğunu hissettirmemek için direksiyon başına geçmeyi düşündüğünü söyledi.

Babasının ilk başta şoförlük yapmasına karşı çıktığını belirten Ol, babasını ikna ettiğini ve 2006 yılında ehliyet aldığını dile getirerek, "Baba kız çok daha iyi çalıştık" dedi.

Üniversite yıllarında da hafta sonları ve tatillerde şoförlük yaparak hem harçlığını çıkardığını hem de ailesine katkıda bulunduğunu aktaran Ol, 18 yaşından beri fırsat buldukça minibüs kullandığını belirterek, "Minibüsçülük, önceleri bir ihtiyaç olarak devam etti. Şimdi kendi işimi yapıyorum ama minibüsçülük hala içimde mi? İçimde. Onun tutkusunu yaşıyor muyum? Yaşıyorum. Bu tutku bende geçecek mi, bitecek mi? Hiç sanmıyorum. Düşünsenize emekli olmuşsunuz, bir şeyler yapmak istiyorsunuz ve ben yine direksiyonun başındayım. Ben bu işi seviyorum" diye konuştu.

Kadınlara seslenen Ol, şunları söyledi:

"Kadınlar güçlerinin yettiği her işi yapsın, kesinlikle geri durmasınlar, 'bu iş erkek işi' demesinler. Ben yeri geldiğinde 50 kiloluk yem torbalarını kaldırıp bagaja yerleştirebiliyorsam, bir kovayla arabamı yıkayabiliyorsam, gecenin bir yarısı tek başıma yollara düşebiliyorsam ya da yolda hiç tanımadığım birini arabama alabilme cesaretim varsa bütün kadınlar güçlüdür, bütün kadınlar bunu yapabilir. Çalışsınlar, evde durmasınlar. Durumları iyi veya kötü olabilir ama bütün kadınlar çalışmalı ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli."

 

- "Ayaklarının üzerinde durması için izin verdim"

Baba Hıdır Ol ise minibüs şoförlüğünün kadınlar için zor olmasına rağmen kızının kendisine destek amacıyla bu işe giriştiğini belirterek, "18 yaşına girdiği zaman ehliyetini aldım. O zaman öğrenci olmasından dolayı ileride ataması olur mu olmaz mı, şoförlerin hayat garantileri ne kadardır ki ben olurum olmam, ayaklarının üzerinde durması için bu işi yapmasına izin verdim" diye konuştu.

Kızının yıllarca tan yeri ağarmadan kalkıp direksiyonun başına geçtiğini ve akşam saatlerine kadar direksiyon salladığını anlatan Ol, Ezgi'nin zamanla bu işi kendisinden daha iyi yapmaya başladığını söyledi.

Ol, direksiyonda Ezgi'yi gören köy sakinlerinin ilk zamanlar şaşırdığını, hatta bazı yaşlı yolcuların "bayanın kullandığı minibüse binmem" diyerek tepki gösterdiğini ancak zamanla herkesin bu duruma alıştığını belirtti.

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English