Son Dakika Haberler

Sosyal medya hesaplarınız varsa ve bu sitelerdeki olası hacker saldırılarından kendinizi koruyabilirsiniz. İşte sosyal medyada kişisel bilgilerinizi korumanın yolları...

Sosyal medyada kendinizi nasıl korursunuz?
Parola gerektirmeyen genel Wi-Fi ağlarına dikkat edin

Herhangi bir şifre gerektirmeyen halka açık Wi-Fi ağları risk altında olabilir. Bilgisayar korsanları, örneğin kullanıcı adları ve şifreler gibi kişisel bilgileri ele geçirmek için bu ağları kolayca kullanabilir. İşte tam da bu yüzden sosyal medya sitelerinde gezinmek için halka açık bir Wi-Fi ağı kullanmaktan kaçınmalısınız.

Sosyal medya hesaplarınıza giriş yaparken iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanın

Bu, kesinlikle bu sitelerde sahip olabileceğiniz kişisel verileri korumanın en iyi yollarından biridir. İki faktörlü kimlik doğrulama iyi ve önerilen bir uygulamadır çünkü kötü niyetli bir kişi e-postanızı veya sosyal medya hesabınızı hacklese bile, telefonunuza gönderilecek kod olmadan profile giriş yapamaz.

Bu nedenle, telefonunuz yanınızdaysa birisinin sosyal medya hesabınıza giriş yapması ve kişisel bilgilerinizi veya kimliğinizi çalması mümkün değildir. Bu nedenle iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmak akıllıcadır. Herhangi bir şans eseri, bir kod alırsanız, ancak sosyal medya hesabınıza giriş yapmadıysanız, bu, birisinin sizi hacklemeye çalıştığı anlamına gelir. Bu, şifrenizi değiştirmeniz gerektiği zamandır.

Şüpheli bağlantıları açmayın

Arada bir, sosyal medyada dolaşan ve arkadaşlarınız adına şüpheli bağlantılar gönderen bir virüse rastlayabilirsiniz. Bu olduğunda, şüpheli bir bağlantı içeren bir mesaj alacaksınız. Bir arkadaşınızdan veya bir yabancıdan alabilirsiniz ve muhtemelen bir şeyi “görmeniz gerektiğini” söyleyen sansasyonel bir başlığı olacaktır. Açmak isteseniz bile, açmadığınızdan emin olun.

Şüpheli bağlantılar genellikle bilgisayarınıza zarar verecek veya sosyal medya hesabınızda sakladığınız kişisel bilgileri çalacak kötü amaçlı yazılımlar içerir. Bu linki yakın bir arkadaşınızdan almış olsanız bile bu onların gönderdiği anlamına gelmez. Bir bilgisayar korsanı saldırısının kurbanı olabilirler ve bilgisayar korsanı akıllı telefonunuza veya bilgisayarınıza bir virüs bulaştırmaya çalışıyor. Arkadaşınızla görüşün ve o göndermediyse bağlantıyı yok sayın.

İlgi alanlarınızla ilgili bir şifre kullanmayın

İlgi alanlarınızla ilgili birçok şey yayınlıyorsanız, yayınladığınız içerikle ilgisi olmayan bir şifre kullandığınızdan emin olun . Bir bilgisayar korsanı sizi hedefliyorsa, önce gönderilerinize ve ilgi alanlarınıza bakar. Burası şifrenizi bulmaya çalışacakları yer. Onlara şifrenizi gümüş bir tepside sunmadığınızdan emin olun.

Aldığınız her arkadaşlık isteğini kabul etmeyin

Bugünlerde insanların Facebook'ta binlerce arkadaşı ve Twitter ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinde binlerce takipçisi var. İlk bakışta, bu iyi bir şey gibi görünebilir. İnsanlar popüler olmayı severler, bu onların doğasında var. O insanları bir şekilde tanıyorsan, binlerce arkadaşın olması sorun değil. Ya da en azından onların sahte hesap olmadığını biliyorsunuz. Bilgisayar korsanlarının insanları hedef alma yollarından biri, sahte hesaplar oluşturmak ve onlarla sosyal medya aracılığıyla iletişim kurmaya çalışmaktır.

Kendinizi olası hacker saldırılarından korumak istiyorsanız, kabul etmeden önce her profili kontrol ettiğinizden emin olun. Profil sahteyse, yok sayın ve isteği silin. Bu şekilde bilgisayar korsanı ilgi alanlarınızı göremez ve profilinizi hacklemelerini zorlaştırırsınız.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English