Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karaaslan: Enes'in hayali gerçek olma yolunda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan "Cumhurbaşkanımızın Abdullah Enes Şahin isimli sosyal medya kullanıcısının paylaşımına destek olmasının ardından Enes'in hayali gerçek olma yoluna girmiş oldu" dedi.

Karaaslan: Enes’in hayali gerçek olma yolunda
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, sosyal medya kullanıcısı Abdullah Enes Şahin'in, "Ağaç Dikme Bayramı" önerisiyle ilgili, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Enes Şahin isimli sosyal medya kullanıcısının paylaşımına destek olmasının ardından Enes'in hayali gerçek olma yoluna girmiş oldu." dedi.

Karaaslan, dünyanın en küçük botanik ormanını oluşturmak için 83 yaşında çalışmalarını sürdüren emekli öğretmen Recep Öztürk'ün kurduğu 'Atatürk Botanik Orman Parkı'nı ziyaret etti.

Botanik ormandaki ağaçlar hakkında bilgi alan Karaaslan, emekli öğretmen Öztürk'ün Türkiye'nin yeşillenmesi için 25 yıl önce kıraç bir alanda ağaç dikmeye başlamasının çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Öztürk'ün bir hayal kurarak toprağa tohumları ekmeye başladığını belirten Karaaslan, "Biz de Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a ayak bastığı 100'üncü yılında bu botanik ormanı '100. Yıl Ormanı' olarak gelecek nesillere taşıyacağız. Burada 150'den fazla bitki türü var. Bu ormanın Türkiye'de daha tanınır hale gelmesi için çalışacağız." dedi.

Karaaslan, Recep Öztürk'ün çalışmasının Türkiye'de örnek olmasını istediklerini dile getirdi.

"AK Parti 17 yılda Türkiye'de orman varlığını kat kat artırdı"
Abdullah Enes Şahin isimli sosyal medya kullanıcısının 9 Temmuz'da Twitter hesabından yaptığı, "Bir fikrim geldi. Biz neden 'Ağaç Dikme Bayramı' ilan etmiyoruz. Her yıl bir gün ayıralım, çoluk çocuk maaile, 82 milyon ağaç dikelim. Hem dünyaya örnek olalım hem gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakalım" paylaşımına da dikkati çeken Karaaslan, paylaşım sonrasında Şahin ile görüştüğünü söyledi.

AK Parti'nin son 17 yılda 5 milyon hektar alanda 4,5 milyon fidanı buluşturan ve Türkiye'deki orman varlığını kat kat arttıran bir iktidar olduğunu ifade eden Karaaslan, bu açıdan Şahin'in paylaşımını değerli bulduklarını aktardı.

Türkiye'deki orman varlığının attırılması bakımından çok güzel olan fikrin, vatandaşlardan da destek aldığına işaret eden Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da fikre olumlu yaklaştığının altını çizdi.

Şahin'in fikri gerçek olma yolunda
Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şahin'in önerisine Twitter'dan yanıt verdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız da Enes'e cevap olarak, 'Bu çok güzel bir fikir Enes. Biz her zaman yemyeşil bir Türkiye için çalıştık, çalışıyoruz. Milli bir ağaçlandırma bayramımızın olması için de ben ve arkadaşlarım her zamanki gibi üzerimize düşeni yapacağız.' paylaşımda bulundu. Arkasından Tarım ve Orman Bakanımız da mesajı alarak bir paylaşımda bulundu ve Enes'in hayali gerçek olma yoluna girmiş oldu."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gencin fikrine destek vermesinin önemli olduğuna da dikkat çeken Karaaslan, "Bir gencin fikrine bu kadar duyarlı bir Cumhurbaşkanına sahip olduğumuz için çok şanslı hissediyoruz kendimizi. Cumhurbaşkanımızın verdiği cevap gençlerimiz arasında da büyük yankı buldu." diye konuştu.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English