Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sonbahar kaçamağı için farklı bir seçenek: Milli Parklar

Sonbahar kaçamağı için farklı bir seçenek: Milli Parklar

 

 
Tatil denildiğinde her ne kadar yaz tatilleriyle birlikte deniz, güneş ve kum akıllara gelse de bu tip tatilden farklı bir tatil modeli tercih eden kişi sayısı da azımsanmayacak kadar fazla.
 
Kışın da kar ve kayak her ne kadar eğlenceli olsa da sonbahar zamanları tatil yapmak isteyenler sonbahar tatil fırsatları ile ilgili bilgi edinmek istiyorlar.
 
Bu noktada özellikle yakıcı olmayan ancak insanın içini de üşütmeyen sonbahar havalarında gezilebilecek yerlerin başında bizim tavsiyemiz milli parklar olacaktır.
 
Kışa hazırlık zamanlarını değerlendirebileceğiniz sonbaharda gidebileceğiniz milli parklarımızdan bazılarını görelim.
 

Yozgat Çamlık Milli Parkı

 

 
İç Anadolu genelde kurak iklimi ve bozkırlarıyla bilinse de İç Anadolu’nun tam orta yerinde çölde bir vaha niteliğinde Yozgat Çamlık Milli Parkı yer alıyor.
 
Zengin bitki örtüsü ve farklı ağaç çeşitlerinin içerisinde yetiştiği bir alan olan Yozgat Çamlık Milli Parkı sınırlarının büyük bir bölümü Soğukoluk Tepesi üzerinde yer alır. Park içerisinde çok farklı bitki ve hayvan çeşitleri yaşamlarını sürdürmektedir.
 
Yozgat Çamlık Milli Parkı, Türkiye’nin ilk milli parkı olma özelliği göstermektedir. Büyüleyici bir doğaya sahip olan alan, 1958 yılında milli park ilan edilmiştir.
 

Ankara Soğuksu Milli Parkı

 

 
Ankara’nın merkezine yaklaşık 70 km. uzaklıkta kaplıcalarıyla meşhur Kızılcahamam ilçesinde yer alan Soğuksu Milli Parkı, Ankara’nın Karadeniz iklimine geçiş bölgesinde yer alan bir alandır. Bu yüzden de burada bulunan bitki çeşitliliği oldukça fazladır.
 
Parkın içerisinde dört farklı ekosistem bir arada gözlenebilir. Ayrıca buranın bitki çeşitliliği ormanda yaşayan hayvan çeşitliliğini de etkilemiştir. Soğuksu Milli Parkı’nda birbirinden farklı 160 kuş çeşidi yaşamını sürdürmektedir. Bu kuşlardan biri de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kara akbaba cinsi kuştur.
 

Balıkesir Kuş Cenneti Milli Parkı

 

 
Adından da anlaşılacağı üzere içerisinde yüzlerce farklı kuş türünün yaşadığı bir alan olan Kuş Cenneti Milli Parkı, Balıkesir sınırları içerisinde yer alır. Göçmen kuşların göç yolları üzerinde yer alan bu parkta yılın farklı dönemlerinde çok farklı kuş çeşitleri yer alır.
 
266 farklı kuş çeşidini bünyesinde barındıran bir alan olan Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı, aynı zamanda dünyanın en eski yerleşim yerlerine ait kalıntılara da rastlanan bir bölge olma özelliği gösterir. Bölgede Lidyalılar ve Perslere ait izlere rastlanmıştır.
 

Bursa Uludağ Milli Parkı

 

Türkiye’nin en yüksek dağlarından biri olan Bursa’da Uludağ üzerinde yer alan bir milli park olan Bursa Uludağ Milli Parkı, yaz mevsiminde yayla özellikleri göstermekle birlikte kış mevsimi için Türkiye’nin en önemli kış sporları merkezi haline gelmektedir.
 
4 ay boyunca kış sporlarının her çeşidinin yapıldığı bölgede birbirinden farklı doğa yürüyüşü parkurları da yer almaktadır.
 

Bolu Yedigöller Milli Parkı

 

Bolu’nun kuzeyi ve Zonguldak’ın güneyine düşen bir bölgede yer alan Yedigöller Milli Parkı adından anlaşılacağı üzere içerisinde 7 farklı heyelan gölünü barındıran bir alandır. Eşsiz doğa manzaraları sunan Bolu Yedigöller Milli Parkı içerisinde yer alan 7 gölün bazıları birbirlerine yeraltı suları ile bağlıdır. Yedigöller Milli Parkı içerisinde birbirinden farklı 240 bitki çeşidi yaşamaktadır.
 

Isparta Kızıldağ Milli Parkı

 

 
Toplam 55.106 hektarlık bir alana yayılan bir bölgede yer alan Kızıldağ Milli Parkı karstik bir arazi üzerinde yer almaktadır.
 
Park alanı içerisinde Pınar Gözü Mağarası ve Beyşehir Gölünün bir bölümü de yer almaktadır. Parkın yüksek Kızıldağ bölgesi akciğer rahatsızlığı yaşayanlar için havasından dolayı şifalı bir özellik göstermektedir.
 
 
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English