Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Solunum yoğun bakım ünitesi" koronavirüs hastalarına şifa oluyor

TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu: "Bu hastalar yoğun bakıma girdiklerinde 12, 13 gün yoğun bakım ihtiyacı gösteriyorlar. Aslında kurtarılabilir hastalar ama yoğun bakım olmazsa kaybedilecek hastalardır"

Anadolu Ajansı haberine göre;

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde oluşturulan solunum yoğun bakım ünitesi hizmete girdi.


TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19'un bulaşma riski yüksek bir hastalık olduğunu söyledi.


Koronavirüs bulaşan hastaların yüzde 30'unun hiçbir semptom göstermeden hastalığı atlattığını belirten Tabakoğlu, "Yüzde 55 hasta hafif öksürük, grip, bu tür şikayetlerle geçiriyor. Yüzde 10'u ise ciddi semptomlar gösteriyor. Koronavirüs bulaşan 100 kişiden 10'u hastanede yatmak zorunda kalıyor. Hastanede yatan 10 kişiden 5'i ise yoğun bakım ihtiyacı gösteriyor. Bu yüzden bu rakamlar çok büyük rakamlardır." dedi.


- "4 şüpheli hastamız var, tedavilerini yapıyoruz"


Yoğun bakım ihtiyacı gösterecek hastalar için ventilatör, negatif aspirasyonlu çalışma alanları ile eğitimli personelin hizmet vermesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Tabakoğlu, şunları kaydetti:


"Bu hastalar yoğun bakıma girdiklerinde 12, 13 gün yoğun bakım ihtiyacı gösteriyorlar. Aslında kurtarılabilir hastalar ama yoğun bakım olmazsa kaybedilecek hastalardır. Yoğun bakımların önemi bir kez daha ortaya çıktı. 3 yıl önce başlattığımız yoğun bakım çalışmalarının 10 yatağını dahili yoğun bakımda geçen yıl temmuz ayında açmıştık. Bugün de bu kriz döneminde 20 yataklı negatif aspirasyon odalarıyla, son model ventilatör, monitörleriyle ve yetişmiş sağlık personeliyle hizmete sunduk. İnşallah hiçbir hastamızı buraya kabul etmeyiz ama gelecek hastalarımız için de hazırız. Solunum yoğun bakım ünitesinde Kovid-19 hastalarımızı tedavi ediyoruz. Şu anda 4 şüpheli hastamız var, tedavilerini yapıyoruz."


Solunum yoğun bakım ünitesinde son model teknolojinin kullanıldığını vurgulayan Erhan Tabakoğlu, "12'si negatif aspirasyon özelliğine sahip izole odalardır. Diğer bölümler de son teknolojiyle merkezi sistemle takip edilen negatif, pozitif aspirasyonu ayarlanabilir bir yoğun bakım kazandırdık. Üniversite hastanemizde bu rakamlarla beraber 117 yoğun bakım yatağına ulaştık. 75 üçüncü basamak yoğun bakım yatağımız oldu böylece." ifadelerini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English