Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sokak kültürü festivali "TARMAC" nisanda İstanbullularla buluşacak

Festival Direktörü Barış Bilenser: "İlk çıkış noktamız Kapalıçarşı oldu. Dünyanın ilk alışveriş merkezi olarak bilinen Kapalıçarşı, uzun yıllar boyunca Doğu ve Batı kültürüne ait en değerli ürünlerin bir arada olduğu eşsiz bir çarşı olarak işlev gösterdi. Doğu ve Batı'dan gelen, gençlik kültürünü ileriye götüren fikir ve ürünlerin İstanbul'da bir araya geldiği bir pazar yeri fikri bizi çok heyecanlandırdı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Kapalıçarşı'nın ilk zamanlarından alınan ilhamla müzik, moda ve sanat üretimi, "global pazar yeri" konsepti altında "TARMAC" festivali kapsamında bir araya getirilecek.


Beyoğlu'ndaki Şişhane Otoparkı'nda 11-12 Nisan'da düzenlenecek sokak kültürü festivali "TARMAC"da otopark katları müzik, moda, sanat ve spor alanlarına ayrılacak.


Festival kapsamında ayrıca dünyaca ünlü ve bağımsız lokal markaların stantları, ikinci el kıyafet ve sneaker alanları, iki ayrı müzik sahnesi, basketbol turnuvaları ve sergi alanları yer alacak.


- "Şehri bir etkinlik alanı olarak görüp, onu o şekilde yaşamaya başladık"



Çeşitli gösterimlere, atölye çalışmalarına ve birçok sanatçının müzik performansına ev sahipliği yapacak olan festivalin, Şişhane Otoparkı'nda gerçekleştirilen tanıtımında konuşan Festival Direktörü Barış Bilenser, 10 yıl önce "ZERO İSTANBUL" adlı ücretsiz bir şehir dergisi çıkardıklarını belirterek, dergi çalışmaları kapsamında "sokağa çık" sloganıyla çeşitli etkinliklere imza attıklarını söyledi.


Bilenser, yine o dönem İstanbul'un farklı bölgelerinde programlar yaptıklarını aktararak, "Şehrin terk edilmiş, atıl alanlarını keşfedip onları bir etkinlik alanı olarak kullanmaya başladık. Geceleri boşalan otoparklarda konserler, İstiklal Caddesi'nde Osmanlı döneminden kalan, kullanılmayan, şimdi çoğu alışveriş merkezi oldu tabii, apartmanlarda sergiler, parklarda film gösterimleri, atıl duran tersanelerde partiler düzenledik. Kısacası şehri bir etkinlik alanı olarak görüp, onu o şekilde yaşamaya başladık." dedi.


Derginin ikinci yılında "It's İstanbul" adı altında şehir odaklı bir kültürel iletişim ajansı kurduklarına işaret eden Bilenser, şunları kaydetti:


"Amacımız şehirde uzun soluklu festivaller düzenlemek ve kültüre yatırım yapan markalara hizmet vermekti. Geçtiğimiz 10 yılda, tek bir biletle şehirdeki tüm büyük kulüplerde aynı anda düzenlenen performanslara katılabildiğiniz 'Club to Club' adlı elektronik müzik festivali, içinde bisiklet geçen filmlerden oluşan 'Bisiklet Filmleri Festivali' gibi festivalleri, gençlik kültürüne yatırım yapan büyük markalar için hazırladığımız geçici etkinlik mekanlarını ve projelerini hayata geçirdik."


- "Çıkış noktamız Kapalıçarşı oldu"


Bilenser, TARMAC projesini ise Alman merkezli bir streetwear blogu, medya markası Highsnobiety'in editörü Thom Bettridge ve ünlü markaların tasarım ajansı Studio Temp ile hazırladıklarını söyleyerek, "İlk çıkış noktamız Kapalıçarşı oldu. Dünyanın ilk alışveriş merkezi olarak bilinen Kapalıçarşı, uzun yıllar boyunca Doğu ve Batı kültürüne ait en değerli ürünlerin bir arada olduğu eşsiz bir çarşı olarak işlev gösterdi. Doğu ve Batı'dan gelen, gençlik kültürünü ileriye götüren fikir ve ürünlerin İstanbul'da bir araya geldiği bir pazar yeri fikri bizi çok heyecanlandırdı. Pazar yerlerindeki paylaşımın, festivallerde, sergilerde ya da fuarlardakinden çok daha fazla olduğunu fark ettik." değerlendirmesinde bulundu.


Festivalin ismine de değinen Barış Bilenser, "Otoyolların, uçak pistlerinin, basketbol sahalarının, koşu pistlerinin zeminine verilen isim olan tarmac, sokak kültüründen anladığımız şeyi bize veriyordu. Manifestomuzda yorumladığımız gibi bizim için sokak kültürü basit haliyle müzik, sanat ve modanın daha demokratik bir şekilde yapılması ve üretilmesi anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.


Dünyanın dört bir yanından sanatçıların katılacağı festivalde, rap sanatçısı Kareem Kalokoh, Berlin'in popüler isimleri Mechatok ve Mobilegirl'ün yanı sıra Sami Baha ile DJ ve yapımcı Hussein Hassan müzikseverlerle bir araya gelecek.


Festivalde düzenlenecek panellerde, aralarında Atinalı rap grubu ATH Kids, stüdyo Selam X, müzik yapımcıları Bao-Tran Tran ve Timur Tokdemir, sanatçı Simone Trabucchi, moda, fütürizm ve
tasarımı bir araya getiren kreatif stüdyo Sucuk Und Bratwurst, Pressure Paris'in kurucusu
Theodoros Gennitsakis'in bulunduğu birçok isim konuşmacı olarak yer alacak.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English