Son Dakika Haberler

Sivas Valisi Salih Ayhan: "D-100, D-200, D-264, bu üç güzergahta çok sıkı kontrollerimiz var. Bu kontroller içerisinde özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden gelen vatandaşlarımızı öncelikle sağlık taramasından geçiriyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kente giriş yapan vatandaşların ateşini ölçtüklerini bildirdi.


Valilikten yapılan açıklamaya göre Ayhan, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve sağlık ekipleri tarafından Sivas-Ankara kara yolundaki uygulama noktasını ziyaret ederek, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında devam eden kontrolleri yerinde inceledi.


Kente giriş yapan vatandaşların ateşinin ölçüldüğünü, ateşi olan sürücü ve yolcuların kayıt altına alındığını belirten Ayhan, bu kişilerin 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildiğini ifade etti.


Sivas'ı çevre illere bağlayan kavşaklarda denetimlerin sürdüğünü aktaran Ayhan, şunları kaydetti:


"D-100, D-200, D-264, bu üç güzergahta çok sıkı kontrollerimiz var. Bu kontroller içerisinde özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden gelen vatandaşlarımızı öncelikle sağlık taramasından geçiriyoruz. Ardından ateşi yüksek olan varsa sağlık kuruluşuna gönderiyoruz, yoksa kendilerine 14 gün boyunca ikametlerinden çıkmamaları, ayrılmamaları noktasında ikazlarda bulunuyoruz. Bu çok çok önemli, cuma gününden beri biz bunu uygulamaktayız. Bu zaman zarfında olağanüstü bir araç trafiğini görmüş olduk ve bunun kontrol edilmesi gerektiği ortaya çıktı."


Bu süreci bir an önce atlatmak istediklerine işaret eden Ayhan, "Dört husus bizim için çok kıymetli. Sağlık hizmetleri ki bunun diri ve canlı olması lazım. İkincisi gıda hizmeti üretim ve tüketim sevk zincirlerini özellikle muhafaza etmek istiyoruz. Üçüncüsü hijyen, her ortamın izole edilmiş olmasını istiyoruz ve dördüncüsü kamu hizmetlerinin rutin devam etmesi gerekmektedir." ifadesini kullandı.


Zorunlu olmadıkça vatandaşlardan dışarı çıkmamalarını isteyen Ayhan, "Bu belki de Kovid-19'la mücadelenin en zirvesinden bir önceki aşamasındaki tedbirimiz. Çok ilerleyen aşamalarda bu sosyal hareketliliği de azaltmak için daha sıkı tedbirler almamız da söz konusu olabilir." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English