Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sivas'ta 279 kişilik işbaşı eğitim programı ile istihdama katkı sağlanacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

SİVAS (AA) - Sivas'ta, İŞKUR İl Müdürlüğü ile 5 firma arasında istihdam taahhütlü işbaşı eğitim programı protokolü imzalandı.


Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Salih Ayhan, Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen protokol imza töreninde, kentin gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini belirtti.


1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcılara yer tahsis ettiklerini aktaran Ayhan, yeni yatırım taleplerinin de Demirağ OSB'de yapılacağını bildirdi.


İşbaşı eğitim programı ile çok sayıda kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:


"Daha önce de çok sayıda kişiye istihdam sağlayan firmalarımız, bir kez daha personel sayısını artırmak için devletimizin sunduğu imkanlardan istifade ediyor. Salgın dönemine rağmen ortaya koydukları üretim hedefleriyle cesur, yerli ve milli, AR-GE'ye önem veren, geleceği iyi okuyan firmalarımızla her zaman gurur duyacağız."


Belediye Başkan Vekili Turan Topgül ise salgın döneminde firmaların üretim hedefleriyle istihdam sayılarını artırmaya başladıklarını belirterek, "Devletimiz üretenin yanında. Her firmamıza Sivas'a sundukları istihdam katkısı için teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.


Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat da işbaşı eğitim programlarından faydalanarak istihdam sağlayacak firmalara katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Kurumumuzla daha önce de iş birliği yapan firmalarımız bir kez daha istihdam odaklı çalışmayla iş gücü piyasasına katkı sağlıyor. 6 ay sürecek eğitimle kursiyerler işi başında öğrenecek ve istihdam edilecek." ifadelerini kullandı.


Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ise kurumsal yapılarıyla şehrin ekonomisi ve istihdamına katkı sağlayan firmaların, devletin verdiği desteklerden en iyi şekilde istifade ettiğini belirtti.


Konuşmaların ardından imzalanan protokolle Ön Yıldız Tekstil 100, Ozon Tekstil 50, Ceylanoğlu Tekstil 68, TAYFX firması 16, BİM Birleşik Mağazalar AŞ 45 kişi olmak üzere toplamda 279 kişiye iş imkanı sağlanacak.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English