Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sirke ile Temizlik Yapılır Mı?

Sirke ile Temizlik Yapılır Mı?

Sirke ile temizlik yapmak kimyasal temizlik malzemeleri ile temizlik yapmaktan hem daha sağlıklı hem de daha ucuzdur.

Sirke ile temizlik yapmayı bir alışkanlık haline getirmenizi önermekteyiz. Kimyasal temizlik malzemeleri insan sağlığını tehdit eden en büyük unsurlardır. Fakat hem doğal he de daha ucuz olan sirke ile temizlik yapmak insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Titiz insanlar sirke ile temizliğin önemini çok iyi bilir.  Dolayısı ile sirke ile evde kapsamlı bir temizliği rahatlıkla yapabilirsiniz.

Evinizde birçok yardımcı temizlik ürünleri bulunur. Fakat evinizi silerken sirke kullanmanız oldukça faydalıdır. Sirke, genel de salataları tatlandırmak için kullanılmaktadır. Ancak sirkenin içerisinde bulunan asetik asit bir tür çözeltidir. Bu sebeple sirkenin temizlik malzemesi olarak kullanılması evin kötü enerjilerden arınmasına da katkı sağlar. Ayrıca evinizde çıkmayan lekeleri sirkeli su ile sildiğinizde çıktığını görebilirsiniz. Ev temizliği için beyaz sirke ya da elma sirkesi tercih edilebilir.

Sirkeli Su İle Nasıl Temizlik Yapılır?
Sirkeli su sebze ve meyveler için de kullanılabilir. Fakat evimizin daha hijyenik olması için sirkeli suyu evinizin her odasında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bardaklarınızda çıkmayan lekeleri çıkarmak için sirkeli su da bekletebilirsiniz. Bu sayede bardaklardan lekelerin arındığını görebilirsiniz. Ayrıca çamaşırınız da çıkmayan lekeler var ise yıkamadan önce beyaz sirke de bekletebilirsiniz. Dilerseniz çamaşır makinesine atmadan önce lekenin üzerine beyaz sirke sürebilirsiniz.

Sirkeli Su İle Temizlik Yapmak Zararlı Mıdır?
Sirkeli su ile temizlik zararlı değil, aksine çok faydalıdır. Çünkü temizlik yaparken kullanılan malzemeler solunduğu için insan sağlığını tehdit eder. Ancak yardımcı temizlik malzemeleriniz arasında sirkeli su muhakkak olmalıdır. Dolayısı ile en güvenilir temizlik malzemesidir. Sirkenin fazla kullanımı da zarar teşkil etmez.

Sirke Nerelerde Kullanılmaz?
Ahşap döşemeler sirke ile temizlenmemelidir. Bunun yanı sıra tezgahları aşındırdığı için temizlenmemelidir. Bulaşık ve çamaşır makinelerinde arızaya neden olabilir. Bu yüzden deterjan gözüne konmamalıdır. Ayrıca sirke bıçaklara da zarar verir. Para verip aldığınız bıçakları sirke ile temizlerseniz kullanım ömrü kısalır. Sirkenin içinde bulunan asit nedeni ile ev temizliğinde yerleri silebilir ya da toz alabilirsiniz.
 
KONHABER / ÖZERL HABER

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English