Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sınırda dalgalanan bayraklar, DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesinde sergilenecek

Anadolu Ajansı haberine göre;

İZMİR (AA) - Türkiye'nin Yunanistan, Suriye ve İran sınırlarındaki hudut karakollarından getirilen bayraklar, sergilenmek üzere Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesine teslim edildi.


Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Yunanistan sınırındaki Pazarkule ve Sancaktar, Suriye sınırındaki Topraktutan ve İran sınırındaki Bülent Aydın hudut karakollarında dalgalanan Türk bayraklarını sergilenmek üzere DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesine emanet etti.


Açıklamada görüşlerine yer verilen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sınırın sıfır noktasından gelen şanlı bayrakları hak ettiği şekilde koruyacaklarını söyledi.


Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesinin her geçen gün yeni bağışlarla zenginleştiğini aktaran Hotar, "Kara Kuvvetleri Komutanlığımız Türkiye'nin dört bir yanında sınırın sıfır noktasında şerefle dalgalanan şanlı Türk bayraklarını sergilenmek üzere müzemize emanet etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza teşekkür ediyor, bizlere emanet edilen ay yıldızlı bayraklarımızı hak ettiği şekilde koruyacağımızın sözünü veriyoruz." ifadelerini kullandı.


‪Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesine bir bağış da DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Gülerman'dan geldi. Bir dönem hocalığını da yaptığı DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ı ziyaret eden Prof. Dr. Gülerman, 1950'de Çanakkale'de kendisinin bulduğu, 1922'de bölgedeki kahraman Türk askerleri tarafından kullanıldığı tahmin edilen süngüyü müzeye bağışladı.


Türkiye'nin ilk milli bayrak müzesi olan DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla geçen yıl 9 Eylül'de açılmıştı. Müze, üniversitenin Dokuzçeşmeler Yerleşkesi'nde bulunan Eylül Köşk içindeki 5 ayrı salonda hizmet veriyor. Müze bünyesinde, geçmişin kayıt altına alınması ve korunması adına arşiv bölümü ve çocukların müzede vakit geçirmelerine imkan tanıyacak çocuk atölyesi de bulunuyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English