Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

‘Sınır güvenliğimiz her şeyden önce gelir'

AK Parti Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Başkanı Selman Özboyacı, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özboyacı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı' ile kısa sürede başarı sağlandığını ifade ederken, Avrupa ülkelerinin bu harekata işgal diyerek ortalığı karıştırmaya çalıştıklarını söyledi.

‘Sınır güvenliğimiz her şeyden önce gelir’
AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, ABD ve Avrupa'nın silah ambargolarının önemsiz olduğunu ifade etti.

Özbocayı, Türkiye’nin başka ülkelerden silah temin edilebileceğini belirterek"Bize Patriotları vermediler S-400 aldık.İHA için yıllarca beklettiler, şimdi ise kendi İHA'larımızı yaptık" diye konuştu. 

Özboyacı, Aselsan ve Konya Savunma Sistemleri AŞ'nin ortaklaşa kuracakları fabrikanın temelinin atıldığını 2020'yılında tamamlanacağını söyledi.  65 milyon $’lık bir yatırım yapılacağını sözlerine ekleyen Ozboyacı" Konya savunma sanayisinde ilk 3 içinde olacak" dedi. 

AK Parti Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Başkanı Selman Özboyacı ABD ve Avrupa ülkeleri ekonomik tehditlerine ise" Daha öncede denediler, başaramadılar" diye konuştu.
 
Barış Pınarı Harekatı, yerli savunma sanayii ve milli üretime yapılan yatırımların stratejik önemini bir kez daha gösterdi.  Avrupa ülkelerinin  silah satışlarının durdurulması ne anlam ifade ediyor Türkiye için? 

 Avrupalı ülkeler bize silah satışlarını durdurma kararı alıyorlar fakat atladıkları bir şey var. Onlar bize silahları bedava vermiyorlar. Biz parasıyla alıyoruz. İstedikleri kadar ambargo uygulasınlar. Onlar vermezse dünyada silah temin edebileceğimiz daha birçok yerler var. Biliyorsunuz bize Patriotları vermediler S-400 aldık. İHA için yıllarca beklettiler, oyaladılar Elhamdülillah kendi İHAlarımızı yaptık. Yetmedi İHAlarımızı geliştirerek SİHAlarımızı yaptık. İnşallah yerli ve milli savunma sanayimiz üzerinde çalışmalar sürüyor daha da geliştireceğiz.

Avrupalı ülkeler bize silah ambargosu uygulayacağını söylüyor, Kahraman Mehmetçiğin sivilleri vurduğu iftirasını atıyor. Ama asıl sivilleri vuran PKK/PYD-YPG terör örgütüne silah desteği vermekten geri durmuyor. NATO’da stratejik ortak olan biz miyiz yoksa terör örgütleri mi? 
Ordumuz Suriye’ye işgal için değil, terörle mücadele için girdi. Bizler Suriye halkına karşı değil, tam tersi Suriye halkıyla birlikte zalim terör örgütüne karşı mücadele ediyoruz. Bizler Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde hareket ediyoruz. Fakat Avrupa ülkeleri işlerine gelmediği için Barış Pınarı Harekatı’na işgal diyerek, savaş diyerek ortalığı karıştırmaya çalışıyor ve iftira atıyorlar. Ellerinden geleni ardlarına koymasınlar. Bizim sınır güvenliğimiz, vatandaşımızın güvenliği her şeyin üstündedir, her şeyden önemlidir.

Barış Pınarı Harekatıyla birlikte ABD’nin ve Avrupa ülkelerinin ekonomik tehdidini nasıl değerlendiriyorsunuz?

ABD ve Avrupa ülkeleri ekonomik yaptırımlarla, çeşitli ambargolarla bizim Barış Pınarı Harekatı’ndan vazgeçeceğimizi düşünüyorlar ama yanılıyorlar. Biliyorsunuz bu ekonomik yaptırımları daha önce de denediler. Elhamdülillah hepimiz gördük hiçbir şey yapamadılar.
Türkiye bu tarz tehditlere boyun eğecek bir devlet değildir. Türkiye 35 yıldır terör örgütüyle mücadele ediyor. Aslında Türkiye 35 yıldır sadece terör örgütleriyle mücadele etmiyor. Aynı zamanda bu katillere silah yardımı yapan, mühimmat yardımı yapan ülkelerle de mücadele ediyor. Biz binlerce vatandaşımızı bu terör belası yüzünden kaybettik. Ülke olarak Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru açılmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Son gelişmeleri siz de takip ediyorsunuzdur. Sayın Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı Donald Trump’ın yardımcısı Mike Pence ile bir görüşmede bulundu ve bu görüşme bizim lehimize sonuçlandı. Terör örgütleri çekilmeyi gerçekleştirdi. Bu bizim hem sahada hem masada kazandığımızın en büyük göstergesidir. 

Ülkemizin meşru güvenlik çıkarlarının anlaşılması bizi hayli memnun etmiştir. Ayrıca kontrolümüz altında bulunan bölgede hiçbir sivile zarar gelmeyeceğini tekrar ifade etmek istiyorum. 
Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 22 Ekim’de bir görüşme gerçekleştirdi. Soçi Zirvesi’nden de güzel kazanımlarla geri döndük. En önemli gelişmelerden biri Suriye toprakları Türkiye’nin çabaları sayesinde yıllar sonra tekrar huzura, güvenliğe kavuştu. Bundan sonraki süreçte en büyük gayemiz istikrar ortamını daha da güçlendirip kalıcı hale getirmektir. Türkiye ve Rusya, Suriye topraklarından ayrılıkçı hiçbir gündeme izin vermeyecektir ve terörist sızmalarına karşı her iki taraf da gereken önlemleri alacak, ortak bir mekanizma kuracaktır. Tel Rıfat ve Münbiç’teki tüm YPGli teröristler silahlarıyla birlikte bölgenin dışına çıkarılacaktır. Bu süreçte Rusya ile birlikte çalışarak gönüllü geri dönüşleri kolaylaştıracak ve inşallah önemli projelere imza atacağız.

Konya, savunma sanayisinde yerini almaya hazırlanıyor. Konya silah sistemleri fabrikasında son durum nedir?

Konya silah sistemleri konusunda önemli bir üretici şehir konumundadır. Biliyorsunuz Huğlu Üzümlü’deki silah fabrikamız ve Konyamızın çeşitli yerlerinde silah ve silah parçaları üreten firmalar TOBB verilerine göre 8.000.000 adet üretim ile Türkiye’nin en büyük kapasitesine sahiptir.  Ayrıca 10.143.293 adet askeri silah ve diğer silah parçaları üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük ikinci üretim yapan şehridir. Ayrıca MPT-76, MİLGEM Altay Tankı, Hava, Kara Savunma Sistemleri gibi birçok milli projede Konya firmalarının aktif rol aldığını biliyoruz. 
Şimdi ASELSAN fabrikası Konya Savunma Sistemleri AŞ kurularak Konya’da sanayi sektörünün daha da gelişmesine olanak sağlayacak çok önemli bir adım atılmıştır. Kurulacak olan bu fabrikada karadan, denizden ve havadan gelecek olan bütün tehditlere karşı etkin savunma amacıyla silah sistemleri üretilecek. 

Bu kurulacak olan ASELSAN Konya fabrikasına uzaktan komutalı silah sistemleri ve silah üretimleri için 65 milyon $’lık bir yatırım yapılacağını biliyoruz. Yerli ve Milli silah geliştirilmesiyle hem ordumuzun ihtiyaçları ülkemizden sağlanmış olacak hem de silah sistemlerinin ihracatı için diğer ülkelerin silah tehditleri gibi durumlar ortadan kalkacaktır. Bu adım ülkemizin ihracatının artması açısından İnşallah çok olumlu sonuçlar doğuracak. Şu anda fabrikanın temeli atıldı. 2020 yılında da tamamlanması planlanıyor.

Savunma sanayisinde büyük bir rol almaya hazırlanan Konya’nın bu yatırımlardaki hedefi nedir? 

Konyamızın savunma sanayinden daha fazla pay alabilmesi için milletvekillerimiz, ilgili odalarımız, yerel yönetimlerimiz ve şehrimizin tüm kanaat önderleri ile birlikte çalışmaları aralıksız yürütüyoruz.  Bugün geldiğimiz noktada şehrimizin bu alanda başarılı olduğunu düşünüyorum. Bugün şehrimiz savunma sanayi ihracatını hamdolsun üst seviyelere taşıdı. 2014 yılı sonunda 32 milyon 860 bin dolar olan savunma sanayi ihracatımız, 2018 yılında 50 milyon dolara kadar yükseldi. Yani 4 yılın sonunda yüzde 50'den fazla artış kaydettik. Bu yılın ilk 9 ayında da, savunma sanayi ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 15,5 artarak, yaklaşık 41 milyon dolara ulaştı. İnşallah yılsonunda 50 milyon doları aşmayı hedefliyoruz. İhracat artışımızla birlikte Türkiye'nin savunma sanayi ihracatı yapan ilk 5 şehri arasındayız. İnşallah orta vadede hedefimiz savunma sanayi ihracatı yapan 3 il arasına girmek olacak ve bunun içinde tüm Konya olarak hep birlikte çalışacağız.

Yeni Konya Gazetesi/Kazım Özçelik

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 5
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    kudretcan
    4 yıl önce

    ilk kez gördüm demek vekilmiymiş...?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English