Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Siirt'te husumetli iki aile barıştırıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

SİİRT (AA) - Siirt'in Kurtalan ilçesinde iki aile arasındaki husumet, yetkililer ve kanaat önderlerinin çabalarıyla giderildi.


Bölüktepe köyünde akraba olan ve aynı soyadı taşıyan Pekediz ailelerinin fertleri arasında, 2 yıl önce bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga sonrasında oluşan husumet, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın ile kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi.


Kurtalan 15 Temmuz Demokrasi Parkı'nda düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu.


Vali Hacıbektaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, toplumun şiddet ve öfkeyi kalbinden çıkarması gerektiğini belirterek, barışmaya vesile olan herkese teşekkür etti.


Allah rızası için iki aileyi barıştırmak maksadıyla bir araya geldiklerini dile getiren Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:


"Bir barışa şahitlik etmek, pekiştirmek, destek olmak için bir araya geldik. Pekediz ailesine bu iradeyi gösterdikleri için, bütün Siirt halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bizler insanız, nefis taşıyoruz. Aile içerisinde, toplum içerisinde anlaşmazlık yaşıyoruz, yaşayabiliriz. Bu noktadan kimsenin arzu etmediği, istemediği sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Bu şiddeti, öfkeyi hayatımızdan, ailelerimizden, evlerimizden, toplumumuzdan, aklımızdan, fikrimizden, kalbimizden çıkarmak zorundayız."


AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de barış ve kardeşliğin önemine işaret ederek, cahiliye döneminden kalan kan davasının artık sona ermesi gerektiğini ifade etti.


Düşmanlığın öfke ve kin getirdiğini vurgulayan Ören, "Barış içinde olan insanlarda huzur olur, bereket olur. Biz burada Pekediz ailesinin huzurunu hep birlikte sağlayacağız. Bu toplumda yüzyıllardır devam eden bu kötü geleneğin son emarelerini buradan inşallah atacağız. Çünkü son yıllarda çok güzel şeyler oluyor. Artık bu cahil dönemden kalma adetleri, birlik ve beraberlik içinde bertaraf etmeye çalışıyoruz. Barış yiğitlik ister. Bu barışı yapan ailelerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Kaymakam Aydın da 2021 yılının barış ve huzur içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.


İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Yılmaz'ın okuduğu duanın ardından, iki ailenin büyüklerinin Kur'an-ı Kerim'in altından geçip barış yemini etmesi sonrası davetlilere tatlı ikramında bulunuldu.


Salgın kurallarının uygulandığı törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, AK Parti İl Başkanı Ekrem Olğaç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English