Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sigortada aktif toplam 73 milyar liraya yaklaştı

Sigortacılık sektöründe 2013 yılının tamamında 64 milyar 264 milyon lira olan aktif toplam 2014 yılının ilk yarısında 72,8 milyar liraya ulaştı Sigorta sektörü 2 yıl önce zarar ederken bu yılın ilk yarısında 668 milyon lira net kar elde etti Sektörde toplam ödenmiş sermaye içinde yabancı sermayenin payı 2014 Haziran itibariyle yüzde 70 olarak hesaplandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - MERVE ÖZLEM ÇAKIR - Sigortacılık sektöründe 2013 yılının tamamında 64 milyar 264 milyon lira olan aktif toplam 2014 yılının ilk yarısında 73 milyar liraya yaklaştı.

AA muhabirinin 2015 Yılı Programı'ndan derlediği bilgilere göre, sigortacılık sektörü büyümeye devam ediyor. Geçen yıl 64 milyar 264 milyon lira olan sigorta sektörünün aktif toplamı Haziran ayı itibarıyla 72 milyar 846 milyon lira oldu. Bu rakamın içerisinde hayat dışı şirketler 26 milyar 782 milyon lira, hayat/emeklilik şirketleri 44 milyar 18 milyon lira, reasürans şirketleri ise 2 milyar 46 milyon lira pay aldı. 

Bu yılın ilk 6 ayında prim üretimi 13 milyar 263 milyon lirayı bulurken, bunun 11 milyar 317 milyon lirası hayat dışı sigorta şirketlerince, 1 milyar 946 milyon lirası da hayat/emeklilik şirketlerince yapıldı. 2012 yılında zarar eden sigorta sektörü 2014 yılı ilk yarısında 668 milyon lira net dönem karını bilançolarına yansıttı. 

Söz konusu dönem net karından hayat dışı şirketler 339 milyon lira, hayat/emeklilik şirketleri 311 milyon lira, reasürans şirketleri 17 milyon lira paya sahip oldu. 

-Yabancı sermayenin ilgisi yüksek

Yabancı sermayenin sigortacılık sektörüne olan ilgisi sektörün gelişme potansiyelinin yüksek olması nedeniyle devam etti. Sektörde toplam ödenmiş sermaye içinde yabancı sermayenin payı 2014 Haziran itibariyle yüzde 70 olarak hesaplandı.

Hayat dışı sigorta şirketlerinde yabancı sermaye payı yüzde 73 olurken, hayat/emeklilik sirketleri içerisindeki yabancı sermaye payı yüzde 62,9 olarak gerçekleşti.

-BES'e 685 bin yeni katılımcı

Bu arada, devlet katkısı ile atağa geçen Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES)  rakamlar da artış gösterdi. Bu yılın ocak-eylül döneminde sisteme 685 bin yeni katılımcı eklendi, sistemdeki kişi sayısı ise 4 milyon 838 bin 431 kişiye ulaştı.

Bu yılın 9 ayında BES'te 2013 yılı devlet katkısı hariç katılımcıların fon tutarı 30 milyar 943 milyon lira oldu. 

Söz konusu dönemde BES'te yatırıma yönlenen tutar 25 milyar 745 milyon lira olarak hesaplanırken, emekli sayısı 13 bin 320 kişiyi buldu. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English