Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şiddetle mücadelede 732 bin 54 kişiye destek verildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri, 2013'ten bugüne kadar toplam 732 bin 54 kişiye hizmet verdi.

Şiddetle mücadelede 732 bin 54 kişiye destek verildi
Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), son yıllarda yapılan çalışmalarla 81 ilde yaygınlaştırıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre, ŞÖNİM'ler aracılığıyla 2013'ten bugüne kadar 595 bin 182'si kadın, 46 bin 831'i erkek ve 90 bin 41'i çocuk olmak üzere toplam 732 bin 54 kişiye destek sağlandı.

Kadına şiddetle mücadelede "sıfır tolerans" ilkesiyle koordinasyon hizmetlerinin yanı sıra mağdurlara sağlık, psikososyal ve hukuki alanda ihtiyaç duydukları desteği sunan, aynı zamanda eğitim faaliyetleri bulunan ŞÖNİM'ler, şiddete meyilli kişiler için de öfke kontrolü tedavisi gibi hizmetleri yürütüyor.

Hizmet Standartları Rehberi ülke genelinde yaygınlaştırılacak

Bu yıl itibarıyla 81 ŞÖNİM ve 353 Sosyal Hizmet Merkezi'nde (SHM) "Şiddetle Mücadele İrtibat Noktaları" oluşturan Bakanlık, ŞÖNİM'lerin fiziksel, yönetsel ve mesleki hizmet standartlarının belirlenmesine için hazırlanan Hizmet Standartları Rehberini gelecek yıl ülke genelinde yaygınlaştıracak.

"İş Kulübü" tüm kadın konukevlerinde hayata geçirilecek

Bakanlık, şiddetle mücadelenin en önemli kuruluşlarından olan ve bugüne kadar kadın ve çocukların bulunduğu 40 binden fazla mağdura barınma imkanı sağlayan kadın konukevlerinin sunduğu hizmetlerin etkinliğini artırmak için çalışmaları da sürdürüyor.

Bu kapsamda, kadın konukevlerinden hizmet alan kadınlar için 10 ilde başlatılan İŞKUR'un "İş Kulübü" eğitimlerinin ülke genelinde tüm kadın konukevlerinde hayata geçirilmesi sağlanacak.

Şiddete tanık olan çocuklar için psikososyal destek projesi başlayacak

Bakanlık, ayrıca gelecek yıl "Kadın Konukevlerinde Anneleri ile Birlikte Kalan Şiddet Mağduru ve Şiddete Tanıklık Etmiş Çocuklara Yönelik Hizmetlerin Standardizasyonu Projesi"ni başlatmayı planlıyor. Bu proje kapsamında anneleriyle kadın konukevlerinde bulunan çocuklar için yeni psikososyal destek uygulamaları devreye alınacak.

"Alo 183"te şiddetle mücadele çağrılarına öncelik veriliyor

Bakanlığın "Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Yaşlı ve Engelli Sosyal Destek Hattı" kurulduğu günden bu yana milyonlarca çağrıya yanıt verdi.

Salgın döneminde "WhatsApp İhbar Hattı" aracılığıyla da vatandaşlara hizmet sunmaya başlayan Alo 183 hattında şiddetle mücadele kapsamında gelen çağrılara öncelik veriliyor.

Mağdura ulaşma süresi kısaldı

Öte yandan şiddetle mücadelede, kurumlar arası iş birliği ve politikaların daha fazla geliştirilmesi amacıyla başlatılan çalışma sonucunda, Adalet Bakanlığ ve İçişleri Bakanlığı arasındaki veri entegrasyonu haziran ayında tamamlandı. Böylelikle şiddetle mücadele ve müdahalede mağdura ulaşma süresinin kısaltılması sağlandı.

Elektronik kelepçe kullanılan illerin sayısı 15'e çıkarıldı

Ayrıca, şiddet mağdurlarının etkin korunmasını sağlamak üzere sürdürülen teknik yöntemlerle takip uygulaması kapsamında şiddet uygulayan ve yüksek can güvenliği riski olan şiddet mağdurlarının birlikte takip edildiği elektronik kelepçe kullanılan illerinin sayısı da 15'e çıkarıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English