Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Siberay Eğitim Programı açılış töreni

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş: "Gerçek dünyadaki mücadele, sınırları tanımlanamayan ve kuralları tam olarak kurulamayan sanal dünyaya taşınmıştır" "62 milyon internet kullanıcısı ve 54 milyon sosyal medya kullanıcısının bulunduğu bu alanda bir boşluk oluşmaması, daha bilinçli kontrollü ve sağlıklı kullanılması en önemli sorumluluklarımızdan biridir" Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Erdal Çetinkaya: "Vatandaşlarımıza dijital kültürün riskleri noktasında kalkan olacak çok ciddi ve bil

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, "Gerçek dünyadaki mücadele, sınırları tanımlanamayan ve kuralları tam olarak kurulamayan sanal dünyaya taşınmıştır." dedi.


Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il siber birimleri ve diğer kamu kurum-kuruluşlarının katılımı ile düzenlenen "Siberay Eğitim Programı" başladı. İki gün sürecek eğitim programının açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, gelişen teknolojinin en büyük nimetlerinden olan internetin, bilgiye erişimi sınırsız hale getirerek, günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini kaydetti.


Bilgiye erişimin kolay ve yaygın hale gelmesinin bazı tehlikeleri de beraberinde getirdiğini, kötü niyetli kişiler, suç şebekeleri ve terör örgütlerinin, bilgiye izinsiz ve hukuka aykırı şekilde erişerek kişi ve ülke güvenliğini tehdit eder hale geldiğini ifade eden Aktaş, "Gerçek dünyadaki mücadele sınırları tanımlanamayan ve kuralları tam olarak kurulamayan sanal dünyaya taşınmıştır." diye konuştu.


Terör örgütlerinin, eleman kazandırma, yardım toplama, propaganda yapma ve eylem planlama gibi yasadışı faaliyetleri için sanal alemi kullandığını anlatan Aktaş, siber korsanların da düzenlediği siber saldırılar ile veri hırsızlığı yaptığını, ayrıca bu platformada banka ve kredi kartı dolandırıcılığı ile yasa dışı bahis başta olmak üzere ekonomik içerikli bir çok bilişim suçunun işlendiğini söyledi.


"İsmi her ne kadar sanal olsa da suçların gerçek olduğu bu mecra tehlike saçarken insanımızı özellikle çocuklarımızı korumak zaruri hale gelmiştir" diye konuşan Aktaş, anayasal düzeni tehdit, dolandırıcılık, sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal, çocuk istismarı, casusluk, insan ve silah kaçakçılığı yasa dışı dinleme, zararlı yazılımları yayma itibarı zedeleme başta olmak üzere, işlenen bilişim suçlarına karşı emniyet teşkilatında siber operasyon merkezi ile güvenlik kalkanı oluşturulduğunu belirtti.


Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde, uluslararası standartlarındaki teknolojik donanımla etkin, kesintisiz ve kararlı bir mücadele verdiklerini anlatan Aktaş, "Sosyal medya paylaşımlarıyla toplumsal hareketliliğe ve suça hizmet eden muhtemel provokasyonların önlenmesi amacıyla internet üzerindeki açık kaynaklarda sistematik bir biçimde ve 7/24 esasına göre suç içeriklerini araştıran sanal devriye faaliyetlerimiz de yoğun bir şekilde devam etmektedir." dedi.


Yaptıkları bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları ile özellikle gençlerin, internet ve sosyal medyadan olabildiğince güvenli ve verimli bir şekilde yararlanmasını arzu ettiklerini belirten Aktaş şunları kaydetti:


"62 milyon internet kullanıcısı ve 54 milyon sosyal medya kullanıcısının bulunduğu bu alanda bir boşluk oluşmaması, daha bilinçli kontrollü ve sağlıklı kullanılması en önemli sorumluluklarımızdan biridir.


Özellikle pandemi döneminde iş, alışveriş ve eğitim faaliyetlerinin iyice arttığı internet ortamı bunu daha sağlıklı ve güvenli kullanılmasına yönelik geliştirdiğimiz Siberay Progamı ile dijital dünyanın tehlikelerini bertaraf etmeyi, insanımızı teknoloji bağımlılığından ve zararlı etkilerinden korumayı amaçlıyoruz.


Bu amaçla eğitim kurumlarımızda düzenleyeceğimiz siber farkındalık faaliyetleriyle ebeveynlerle iş birliği yaparak, çocuklarımızı sanal dünyanın tuzaklarına karşı koruyarak, onları bu alanda emin ellerde olmalarını sağlayacağız."


- "İnternet, büyük risklere gebe bir mayın tarlası"


Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Erdal Çetinkaya ise internetin bir yanıyla çok zengin fırsatlar dünyası, diğer yanıyla da önü alınmazsa büyük risklere gebe bir mayın tarlası olduğunu ifade etti.


Dijital dünyanın kendine has özellikleriyle bağlantılı hale getiren akıllı telefonlar, finans işlemleri, oyunlar, sosyal medya ve diğer alanların bu mecranın doğru ve sağlıklı bir şekilde kullanımını zorunlu hale getirdiğine işaret eden Çetinkaya, Siberay Programı ile siber farkındalık ve teknoloji bağımlılığı konularında, bilimsel ve sistematik temellere dayanan çalışmalar planlayarak, her yaş grubundaki vatandaşların, internet ve teknoloji bağımlılığına maruz kalmadan teknolojiye hükmetmesini sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.


Programın çalışma alanlarının, Siber Farkındalık, Güvenli İnternet Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı başlıklarından oluştuğunu anlatan Çetinkaya, program hedef kitlesinin ise okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim öğrenim grupları, yetişkin-ebeveynler, internet-mobil kullanıcıları, web-mobil cihaz kullanıcıları ve de kurumsal yapı-organizasyonlar olarak tanımlandığını söyledi.


Küçük çocukların, her türlü istismara açık olduğu dijital kaosun etkileri ile ilgili hem ebeveynler hem de eğitmenler için özel kılavuzlar hazırlandığını ifade eden Çetinkaya, "Vatandaşlarımıza dijital kültürün riskleri noktasında kalkan olacak çok ciddi ve bilgilendirici bir programı hayata geçiriyoruz. Siberay Programı; vatandaşımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı ve ülkemizi siber dünyanın tüm tehditlerine karşı koruma noktasında ortaya koyduğumuz kararlılığın bir iz düşümüdür." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English