Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Seydişehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydişehir’de de çeşitli etkinliklerle anıldı. Dört yıl önce kanlı darbe girişiminde Seydişehir meydanlarını doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yine meydanda nöbetine devam etti.

Seydişehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
15 Temmuz Milli İrade Meydanında Eski Konya İl Müftüsü Ali Akpınar’ın imamlığında yatsı namazını eda eden Protokol üyeleri ve vatandaşlar, alanda nöbet tutmaya başladı.  
Programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Yahya İsa Koca, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar,  İlçe Müftüsü Adem Bebek, daire müdürleri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı alanda Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam eden programda Başkan Tutal, birlik, beraberliğin önemine dikkat çekti. 

Dört yıl önce aynı meydanda olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Bu ihanet hareketi yeni kurulan bir hareket değil, 1966 yıllarında başlayan ve ince bir sızı gibi bu milletin damarlarına ve tüm kurumlarına sızmış olan, Cebrail bile parti kursa oy vermem diyen,  rahmetli Erbakan Hocamızın zihniyetinin dışında tüm siyasi partililere nüfus eden Türkiye ve dünyada örgütlenmiş olan bir terör örgütüdür. Allah insana akıl, fikir, düşünme özelliği vermiştir. Ne olduğu belli olmayan birinin dünyanın her yerine nüfus edebilmesi mümkün değildir. Arkasında dış güçlerin olduğunu herkes biliyor. “dedi.

Kaymakam Erdoğan; “ bugün bizlere düşen birbirimize kenetlenerek birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi yeni ve yüksek hedeflere taşımak için daha çok çalışmak ve üretmek gerekmektedir. Bizi Hedeflerimizden alıkoymak milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları bizleri asla durduramayacaktır. Aziz milletimiz o hesaplanmış geceyi, hesaplaşma gecesine çevirmiş, yıllardır darbelerle operasyonlarla, nefes aldırılmayan demokrasimize sahip çıkmıştır. Bu aziz milletin toprağı şanlı, bayrağı ise kutsaldır. Bazen kan, bazen gözyaşı ile suladık bu toprakları. Ama hiçbir zaman bir santimetrekaresini kurutmadık. Bir millet bir vatan bir bayrak bir devlet sahibi olmanın elbet bir bedeli vardır. Bunların en kıymetlisine en şereflisine sahip olduğumuz için çok ağır bedeller ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. ” dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Eski Konya İl Müftüsü Ali Akpınar; 15 Temmuz olayı sadece Türk milletini ilgilendiren bir konu değildir. Dünya’ya ahtapot gibi dal budak salmış bir örgütün başlatmış olduğu bir hadise. O geceyi anlatmaya bir cümle yeter Amerika yayınlanan bir programda Türkiye’de darbe başarısız olursa İslam kazanacak biz kaybedeceğiz. Türkiye’de darbe başarılı olursa İslam kaybedecek biz kazanacağız diye konuşuldu.  Bu kadar açık ve net. Bunun için bir ve beraber olmamız için illa bir musibetin gelmesi mi gerekir. Bir ve beraber olmamız kenetlenmemiz için bombaların yağmasını mı beklememiz gerekir. Kardeş olup kardeşliğimizin gerekliliğini yerine getirin, basit hesapları bırakın. Kenetlenmek için musibet beklemeyin, rehavete kapılmayın. İnancınızı muhafaza edin güçlü siz, aziz siz olacaksınız. Olay çok basit ve net bu hareket dini istismar ederek ortaya çıkan bir hareketin adıdır. Bu hareket din söylemleri ile başladı bu hareketin karşılığında bu millet yine gece yarılarında semaya yükselen sala sesleri ile meydanlarda kılınan teheccüt namazları ve sabah namazları ile bu hareket bertaraf edildi” dedi.

Program daha sonra Seyitharun İlahi Gurubunun ilahileri ve şiirlerin okunması ve 15 Temmuz konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Alandaki vatandaşlar salaların okunmasından sonrada demokrasi nöbetine devam etti.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programında Seydişehir Belediyesi tarafından alanda bulunan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English