Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Seydişehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydişehir’de de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Seydişehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Üç yıl önce kanlı darbe girişiminde Seydişehir meydanlarını doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yine meydanları doldurarak üç  yıl sonra nöbetine devam etti. Yatsı namazını 15 Temmuz Milli İrade Meydanında eda eden Protokol üyeleri ve vatandaşlar alanda nöbet yerlerini aldı. 

Programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yahya Koca,AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay,MHP İlçe Başkanı Eyyüp Gül, İlçe Müftüsü Vekili Ali Akbıyık,daire müdürleri, STK başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam eden programda Başkan Tutal, birlik, beraberlik ve dik duruşunun önemine dikkat çekti. 

Üç yıl önce elim, vahim, gaddar bir olayın başlangıcının yaşandığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; birileri buna darbe teşebbüsü diyorlar, bir darbe Başkomutanını infaz etme noktasında kadar gelmiş, bir darbe teşebbüsü Cumhurbaşkanının külliyesini bombalıyorsa,milletin seçtiği milletvekillerini meclisini bombalıyor,uçaklarla önüne gelen her yere bomba yağdırıyor ise bu darbe teşebbüsü kesinlikle değildir.Bu işgal girişimidir" dedi.



İşgal girişimi ile kitapların yazılabileceğini , saatlerce konuşulabileceğini kaydeden Başkan Tutal; yaşanan darbe teşebbüsü değil,açık ve net ihanettir.Öyle ihanet ki başta inandıkları dine, Allah 'a ihanettir. Çünkü insanları ve gençleri Allah'la kandırmak suretiyle adeta mankurtlaştırdılar. Seçtikleri,öne çıkardıkları şahsı adeta ilahlaştırdılar, putlaştırdılar ve onun mankurdu, robotu, ,kölesi haline geldiler. Suyu üfleyerek içen insanlar uçaklara çıkıp gariban masum insanları bombaladılar, bunun dinle izah edilebilecek herhangi bir yeri yok. Neslimizi helak ettiler. Muhafazakar inançlı ailelerin çocuklarını mahvettiler.Kendi vatanlarına ihanet ettiler,kendi milletlerine, kendi devletlerine ihanet ettiler.En kötü devlet devletsizlikten iyidir. En kötü vatan vatansızlıktan iyidir.Dünyanın en güzel coğrafyasını vatan edindik ve burada yaşıyoruz.Elhamdülillah insanca yaşayabildiğimiz bir devletimiz bir hükümetimiz bir coğrafyamız bir vatanımız var. Bu milletin direniş hareketiydi diriliş hareketiydi bu hareket gerçekten tarihte çok ender yaşanmış hareketlerden birisidir özellikle de Çanakkale'ye benzeyen hareketlerden birisidir" şeklinde konuştu. 

Üç yıl önce  milletin yazdığı 15 temmuz destanının bu güne kadar yaşanan iftihar silsilesinin  günümüzdeki son halkasıdır diyerek sözlerine başlayan Kaymakam Aydın Erdoğan; Aziz milletimiz İstiklaline ve mevcudiyetine kasteden saldırıların belki de en acımasız olanına tam üç yıl önce bugün maruz kalmış yüzlerce yıldır olduğu gibi cesareti, feraseti, basireti, birlik ve beraberliğiyle bu menfur teşebbüsü durdurmayı başarmıştır. 15 Temmuz gecesi milletimiz tıpkı bir asır evvel Çanakkale de istiklal harbinde olduğu gibi bağımsızlığına, onuruna ve istikbaline uzanan elleri kırarak bir kez daha iradesine sahip çıkmıştır kadını erkeği genci yaşlısıyla Türk milletinin her bir ferdi o gece tüm farklılıkları bir tarafa bırakarak bir bütün halinde FETÖ'nün  işgal teşebbüsünü akamete uğratmıştır" dedi. 

Program daha sonra Seyitharun İlahi Gurubunun ilahileri  ve şiirlerin okunması ile  devam etti. Alandaki vatandaşlar  selaların okunmasından sonrada demokrasi nöbetine devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programında Seydişehir Belediyesi tarafından alanda bulunan vatandaşlara çay, poğaça ikram edildi. 





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English