Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

SETA'nın "15 Temmuz Sonrası Türkiye Sempozyumu" Ankara'da başladı

SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran: "SETA'nın bugüne kadar 15 Temmuz'a ilişkin olarak, Türkiye sevdamızın 7 kitap, 7 dergi, 6 rapor, 13 analiz, 6 perspektif yayınladığını, 20'den fazla uluslararası ve ulusal panel ve sempozyum gerçekleştirdiğini gördük"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "15 Temmuz Sonrası Türkiye Sempozyumu" başladı.


SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, vakfın genel merkezinde gerçekleştirilen açılış programında yaptığı konuşmada, darbecilerin Türkiye'nin aydınlık geleceğini karartmak için 15 Temmuz akşamı Boğaziçi Köprüsü'ne tankları dizdiğini hatırlattı.


15 Temmuz direnişinin ruhunu yaşatmanın, Türkiye'nin demokrasi ve bağımsızlığını korumanın vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Duran, bu siyasi bilinci güçlü tutmanın, yarınların Türkiye'sini daha müreffeh, daha özgür ve daha onurlu kılmak için gerekli olduğunu, bu direnişin tüm siyaset kurumlarının ortak zemini olarak tutulması gerektiğini söyledi.


Darbe girişiminin bastırılmasının, Türkiye'de sivil-asker ilişkilerini yerli yerine oturtmak açısından büyük önemi olduğuna dikkati çeken Duran, bunun iç ve dış vesayet unsurlarının aparatlarının ortadan kaldırılması noktasındaki değerine işaret etti.


- "Yurt içinde ve dışında darbecilerin gerçek yüzlerini anlatmaya çalıştık"


Yaşananların getirdiği değişimlere değinen Duran, Türkiye'nin yeni bir dış politika ve güvenlik anlayışıyla başta Suriye olmak üzere Irak, Doğu Akdeniz, Libya ve Karabağ'da ortaya koyduğu inisiyatifleriyle milli çıkarlarını daha proaktif şekilde savunacağını ve Batı başkentlerinin ilgisizliğinden duyduğu rahatsızlığı ortaya koyduğunu anlattı.


SETA olarak 15 Temmuz gecesinden başlayarak, Türkiye'de ve dünyanın ilgili bütün başkentlerinde FETÖ'nün ve darbecilerin gerçek yüzünü anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Duran, yazılı ve görsel medyada yurt içinde, yurt dışında akademik ortamlarda farklı çalışmalarla bunu yaptıklarını söyledi.


Duran, "SETA'nın bugüne kadar 15 Temmuz'a ilişkin olarak, Türkiye sevdamızın 7 kitap, 7 dergi, 6 rapor, 13 analiz, 6 perspektif yayınladığını, 20'den fazla uluslararası ve ulusal panel ve sempozyum gerçekleştirdiğini gördük." diye konuştu.


- Sempozyum, dört ayrı oturumla bugün tamamlanacak


Konuşmaların ardından düzenlenen "15 Temmuz Sonrası Siyaset" başlıklı ilk oturumda konuşmacılar, darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin yurt içinde ve dışında yürüttüğü politikalara ilişkin değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı.


Dört oturumdan oluşan ve bugün tamamlanacak sempozyum, SETA'nın sosyal medya hesaplarından canlı takip edilebilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English