Son Dakika Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü'nde eğitim gören doğuştan işitme engelli Zehra İnanöz, sanat azmiyle herkese örnek oluyor Zehra İnanöz: "Kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Engellerim bana engel olmayacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü'nde eğitim gören doğuştan işitme engelli olan Zehra İnanöz, sessiz dünyasını sanatla güzelleştiriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü'nün yıl sonu sergisi Gar Sanat Galerisi'nde açıldı.

Sergide doğuştan işitme engelli Zehra İnanöz'ün hem eserleri hem de hayat hikayesi dikkati çekti.

Ailesinin 2018 yılında Ankara'ya taşınmasına rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü'ndeki eğitimine son vermeyen İnanöz, haftada bir gün Ankara'dan Kocaeli'ye hızlı trenle gelerek eğitimini sürdürdü.

Geleneksel Türk süsleme sanatlarına olan sevgisi hiçbir engele takılmayan İnanöz, bir azmin zaferini, nakşettiği eserlere de yansıttı.

- "Engellerim bana engel olmayacak"

İnanöz, işitme engelli biri olarak her zaman kendisini geliştirmeye çalıştığını belirtti.

Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezi'ndeki dersler sayesinde yeteneklerini keşfettiğini aktaran İnanöz, "Hocalarım ve arkadaşlarım ile iletişim sorunu yaşamadım, her zaman ders ortamında anlatılanları anladım ve isteklerimi anlatabildim. Ortak dilimiz sanat olduğu için zorluklar olsa da her zaman aşıldı. Öğrenmek bana ayrı bir heyecan veriyor. Her şeyden önce bu sanat bana sabırlı olmayı öğretti. Zamanımı hatta hiçbir anımı boşa geçirmiyorum. Kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Engellerim bana engel olmayacak." ifadesini kullandı.

Tezhip sanatında hocasından icazetini alacağına dair hayali olduğunu vurgulayan İnanöz, minyatür sanatında çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Eğitmenleri de Zehra'nın anlatılmak isteneni hemen anladığını ve ders esnasında örnek uygulamaları seri olarak yaptığını, odaklanarak eserlerini tamamladığını belirterek, duymamak ve konuşamamanın öğrenmek için engel olmadığının en iyi örneğinin Zehra olduğunu ifade etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English