Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selde film gibi kurtarma operasyonu: Sabaha kadar korkudan tir tir titredik

“Sabaha kadar korkudan tir tir titredik”… “Kardeşim ve eşi engelli, onları bırakıp kaçamazdık”… Bu ifadeler jandarmanın Giresun’da selden helikopterlerle kurtardığı Günay ailesinin üyelerine ait.. Kurtarma anının görüntüleri ise yeni ortaya çıktı.

Giresun'un Doğankent ilçesinde sel ve taşkın nedeniyle aynı aileden 2'si engelli 6 kişi mahsur kaldıkları yerden jandarma tarafından helikopterle kurtarıldı.

Etkili olan şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle Doğankent ilçesine bağlı Süttaş Köyü'nün yolu trafiğe kapandı. Tarım arazileri büyük zarar gören köyde engelli Yusuf Günay, eşi Hacer, annesi Zehra (80), ağabeyleri Yunus, İbrahim ve yeğeni İshak Günay ile evlerinde büyük korku yaşadı.

AFAD ve Jandarma seferber oldu
AFAD'dan evlerinden tahliye edilmeyi isteyen Günay ailesi için Jandarma Genel Komutanlığınca JÖAK Komutanlığı bünyesinde bulunan JAK timleri görevlendirildi.

Jandarma ekipleri, bu kişileri tek tek helikopterle evlerinden kurtararak Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurda yerleştirdi.
Kurtarma anları ise amatör kameraya yansıdı.

“Her saat başı arayıp durumumuzu öğrendiler”
Bedensel engelli Yusuf Günay 22 Ağustos gecesi başlayan sağanakla birlikte evlerinin yanında heyelanlar olmaya başladığını anlattı. Köy yolunun da heyelan nedeniyle kapandığına işaret eden Günay ölümle burun buruna kaldıkları anları şöyle anlattı:

"Gece AFAD'dan ve Doğankent Belediyesi'nden yardım talep ettik ama yolun kapalı olması ve elektriklerin olmaması nedeniyle kurtarılamayacağımızı belirttiler. Yetkililer bizi sabaha kadar her saat başı arayarak durumuz hakkında bilgi aldı ve sabahın ilk ışıklarında kurtarılacağımızı bize söylediler. Sabah erkenden helikopter geldi ve bizi kurtardı. Ben ve eşim engelliyiz, yani yoldan bizi sırtlarına alıp götürmeye kalksalardı bile götüremezlerdi. Devletimiz bize sahip çıktı. Allah devletimizi var etsin. Devletimiz çok kişiyi selden kurtardı ama bize öncelik tanıdılar."

"Evin yıkılmasına 7-8 metre mesafe kalmıştı"
Günay, heyelanda evin yıkılmasından çok korktuklarını vurgulayarak, "Sabaha kadar evde korkudan tir tir titredik. Hemen yanı başımızda heyelan oldu, evin yıkılmasına 7-8 metre mesafe kalmıştı. Allah'tan yağmur kesilince heyelan durdu. Sabaha kadar dua ederek, sabrettik. Allah razı olsun devletimizden bize sahip çıktı" ifadesini kullandı.

'Öleceksek bile beraber öleceğiz' dedik
Yunus Günay'ın ağabeyi İbrahim Günay da yağmur şiddetini artırdıkça evin etrafında yıkılma sesleri duymaya başladıklarını kaydetti. Köyden kaçmak istediklerini ama yolların kapanması nedeniyle yeniden eve girdiklerine değinen Günay, şunları anlattı:

"Devletimize haber verdik. Sabah erkenden bizi tek tek helikopter ile aldılar. Devletimize minnettarız, helikopterden indiğimizde ambulanslar hazır bekliyordu, bizim önce tedavimizi yaptırdılar sonra yurda yerleştirdiler. Kardeşim ve eşi engelli, sel anında biz evden çıkarak daha yüksek noktalara çıkabilirdik ama onları bırakamazdık. 'Öleceksek bile beraber öleceğiz' dedik ve onların yanından ayrılmadık. Tabii ki korkudan dizlerimizin bağı çözüldü, o şekilde sabahı bekledik."

Zehra Nine: Devletimiz geldi bizi kurtardı
80 yaşındaki Zehra Günay yaşadığı korku dolu saatleri şöyle özetledi: "Devletimiz helikopter ile geldi ve bizi kurtardı. Korkudan ve titremekten konuşamadık bile...

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English