Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu ve Osmanlı mimari örnekleriyle Kuş Evleri Sergisi açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlerimiz olan kuş evlerini genç nesillere tanıtmak amacıyla Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin en zarif örneklerinin yansıtıldığı “Kuş Evleri” sergisi açtı. 50 farklı modelden oluşan sergi, 16 Nisan Cuma akşamına kadar Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Kuş Evleri” sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin en zarif örneklerinin yer aldığı “Kuş Evleri” sergisinde, ecdadımızın merhamet ve zarafet geleneğinin günümüze başarılı bir şekilde yansıtıldığını ifade etti.
Taş, seramik, ahşap ve 3D modelleme olmak üzere dört ayrı yöntemle hazırlanan sergide 50 farklı modelde kuş evinin sanatseverlerle buluştuğunu kaydeden Başkan Altay, “Selçuklu ve Osmanlı mimarilerinden esinlenerek Konya’mıza özgü mimari yapıların da yansıtıldığı sergimizde farklı desen ve figürlerde 50 farklı model yer alıyor. Bu 50 modelde 2 bin 500 adet üretim yaptık. Bunları şehrimizin farklı noktalarına yerleştireceğiz. Bütün Konyalı hemşehrilerimi ve bilhassa gençlerimizi Meram Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtığımız sergiyi görmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kuş Evleri” sergisi hakıında bilgi veren Mimar Taha Özer ise şu ifadelere yer verdi: "Sergimizde taş modellerimiz var. Örneğin Sahip Ata Cami'nin kapısından esinlenerek yapılmış bir ürünümüz mevcut. İki aylık sürede tamamen el işçiliğiyle yapıldı. Malzeme olarak ise andezit taşı kullanıldı. Tek parça bloktan tamamen el oyması tekniğiyle imal edilmiştir. Bugün serginin ikinci günü ve sergimiz vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. Buradaki amacımız ise ecdadımızın her konuda olduğu gibi  kuşlara da göstermiş olduğu merhameti, sevgiyi ve o ince düşünceyi tekrar gündeme getirmek. 

Sergiyi çok beğendiklerini belirten vatandaşlar ise, ecdadın hayvanlara ve doğaya verdiği önemi bir kez daha gördüklerini belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

“Kuş Evleri” projesi; çevre bilincinin artmasına katkı sağlamak, teknoloji ve tasarım, şehirleşme ve doğal hayat, biyolojik çeşitlilik, tarihi ve kültürel değerlerimiz olan kuş evlerini genç nesillere tanıtmak; iklim değişikliği, kuraklaşma, kuruyan su kaynakları gibi etmenlere dikkat çekmek amacıyla hazırlandı. Sergi, 16 Nisan Cuma akşamına kadar Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English