Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu ve Kıpçak Belediyesi arasında tarihi bağlar güçleniyor

Moldova Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Kıpçak Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet ortak kültür ve dil bağlamında şehircilik faaliyetlerini yerinde inceleme ve işbirliğini geliştirme amacıyla Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı makamında ziyaret ettiler.

Selçuklu ve Kıpçak Belediyesi arasında tarihi bağlar güçleniyor
Moldova Gagavuzya Özerk Bölgesi Kıpçak Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, belediyeler arasındaki bağı güçlendirmek,  şehirlerin gelişimine katkı sağlayacak olan tüm konularda ortak faaliyetlerde bulunmak amacıyla Konya’ya geldi.İlk olarak Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı makamında ziyaret eden heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak, hem kentsel hem de dostluk bağlarının ve işbirliğinin geliştirilmesini istediklerini belirterek, Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde incelediler. 

Selçuklu Belediyesi ile kurulan kardeşlik köprülerinin kendi bölge halkları için çok kıymetli olduğunu ifade eden Gagavuzya Özerk Bölgesi Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Garizan, Konya’da olmaktan ve Selçuklu Belediyesine ait çalışmaları yerinde görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.  Kıpçak Belediyesinde çeşitli kademelerde görevli personelle birlikte Konya ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan OlegGarizon , Selçuklu ve Kıpçak arasındaki kardeşlik ilişkilerinin zaman içerisinde daha da gelişeceğini, şehircilik adına bütün çalışmaları yerinde görerek istifade etmek istedikleri söyledi.Gagavuzya Özerk Bölgesinde yer alan Kıpçak’ın, Selçuklu’ya nazaran çok küçük bir belediye olduğunu belirten Başkan Garizan“Konya’da belediyecilik anlamında çok güzel çalışmalar gerçekleştiriliyor. Uluslararası düzeyde her yaştan insana hitap eden yüzlerce eserleri ve çalışmaları yerinde görüyoruz.  Sizlerin belediyecilik deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Bizleri burada ağırlayan dostluk ve işbirliği adına bizleri içtenlikle karşılayan Selçuklu Belediye Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum ” dedi. 

Moldova Gagavuzya Özerk Yeri Kıpçak Belediye Başkanı ve ekibini Selçukluda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Kardeş belediye ilişkilerinin daha da gelişerek devam edeceğiniifade ederek belediye çalışmaları  hakkında bilgi verdi. Konuk heyetin ziyaretiyle karşılıklı kardeşlik ilişkilerin gelişmesine vesile olacak altyapının kurulduğunu, tarihi, kültürel ve toplumsal bağların daha da güçleneceğini belirtti.  

Selçuklu Belediyesi hizmet binası ve sosyal tesislerde incelemelerde bulunan heyet, belediye çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başta Sille olmak üzere tarihi bölgeler hakkında detaylı bilgi alan heyet,  daha sonra Selçuklu Belediyesi tarafından hizmete sunulan Kongre Merkezi, Kelebekler Vadisi, Selçuklu Otizmli Bireyler Merkezi ile çeşitli tesisleri ve parkları daha yakından inceleme fırsatı buldu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English