Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu Kent Konseyi kadın meclisi ilk toplantısını gerçekleştirildi

Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi tarafından oluşturulan Kadınlar Meclisi'nin ilk genel kurul toplantısı gerçekleşti. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, toplantıda Kadın Meclisi üyeleri ile tanışarak istişarelerde bulundu.

Selçuklu Kent Konseyi kadın meclisi ilk toplantısını gerçekleştirildi
Selçuklu Belediyesi tarafından kurulan Selçuklu Kent Konseyi Kadın Meclisi ilk toplantısını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirdi. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Genel Kurul ve tanışma organizasyonuna Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Kent Konseyi Başkanı Faruk Ulular, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Düz, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Acar ve Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri katıldı. 

"KADINA DEĞER VEREN BİR KÜLTÜRÜN MENSUPLARIYIZ"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Selçuklu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Acar, “Kültürümüzde ailenin temeli kadındır. Kadın ailede her zaman eşinin yanında ve destekçisidir. Avrupa, Afrika ve Amerika'da köle kadınlar satılırken, bizim kültürümüzde kadınlar aile içinde söz sahibi olmuştur. Osmanlı’da kadının yeri bambaşka bir yerdeydi. Osmanlı topraklarını ziyaret eden Avrupalı Seyyahlar eserlerinde kadının özgürlük noktasında kendi toplumlarından çok çok daha önde olduklarını  ve bilinenin aksine kadınların köle muamelesi görmediğini kocasının yanında söz sahibi olduklarına şahitlik etmiş ve eserlerinde paylaşmışlardır. Kurtuluş Savaşı'nda Cumhuriyetimizin kurulmasında Nene Hatunlar, Şerife Bacılar tarih sahnesinde kadınların erkeklerin yanında yer aldığını ve aynı görevde bir nefer gibi kurtuluş mücadelesi verdiklerine şahit olmaktayız. Yüce Allah kainatın en şerefli varlığı olan insanı bir tek özden yaratmıştır. İnsan olma şeref ve onuru hem kadına hem de erkeğe yüklemiştir. Sahip oldukları bu özellikler açısından kadın ve erkek Allah nezdinde aynı değere sahiptir.” dedi.
Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Faruk Ulular 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak, “Yerel yönetime kadınların katkılarını sağlayan çalışmalarımız, kalkınma ve kentleşmeye yönelik faaliyetlerimizde kadınlarımızla hareket etmenin gururu içerisindeyiz. Tüm dünyada yönetim anlayışının değiştiği, kadınların kentlerin hatta ülkelerin başına geçtiği böyle bir dönemde ülkemiz kadınlarının hem kendi çevresine hem de kendilerinden sonraki nesillere örnek olacak çalışmalarınız için sizleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

"KADINLAR HAYATIN HER AŞAMASINDA VAR OLMALI"
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programdan dolayı Selçuklu Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine teşekkür eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Tabi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ama kadınları bir güne hapsetmek doğru değil. Bütün günlerin dünya kadınlar günü gibi olmasını arzu ediyoruz. Kadınlar hayatın her aşamasında, her zaman var olmalı. Onların görev ve misyonunun çok büyük olduğu bilinci ile hareket etmek gerekiyor. Bu kapsamda bizim seçim döneminde söz verdiğimiz ve yapmayı planladığımız en önemli işlerden bir tanesi Selçuklu Kent Konseyini aktif etmek ve bu kent konseyi içerisinde Çocuk ve Gençlik Meclisi ile birlikte Kadın Meclisi'ni oluşturmaktı. Çok şükür bugün Kadın Meclisini oluşturmuş durumdayız ve meclisimizin ilk toplantısını yapıyoruz.  Bugünden itibaren inşallah Kadın Meclisimiz çalışma gruplarıyla kendi içerisindeki organizasyonları ile aktif bir şekilde görev alacak ve şehrimizin ve ilçemizin gelişimine katkı sunmaya başlayacak. Tabi kent konseyi faaliyetleri bizim için önemli. Çünkü biz belediye olarak yerel yönetim vazifesi yürütürken toplumunun her kesimi ile de ilişki içerisindeyiz. Hemşerilerimizin görüş, istek ve beklentilerini tespit etmek ve yapacağımız işleri ve politikaları bu doğrultuda belirlemek durumundayız. Bu manada Kent Konseyi faaliyetleri  bizim için çok önemli. Bundan sonraki süreçte çalışma grupları ve meclisin diğer programlarıyla da birlikte olma imkanımız olacak. Çalışmalarınıza katkı sunmak için her zaman yanınızdayız" dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    mehmet
    4 yıl önce

    şehrimizin en büyük eksiklerinden biriydi. sanıyorum bu meclisin tüm üyeleri de aynı partinin mensubudur. istihdam yaratmak lazım sonuçta. partililerimiz parasız mı kalsın.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English