Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu'da 2020 yılı proje destek programına başvurular başladı

Selçuklu Belediyesi tarafından 2020 yılında uygulanacak olan 5. Dönem Proje Destek Programı düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı. 2020 yılı Proje Destek Programı kapsamında hayata geçirilecek projeler için 2 milyon 500 bin TL destek sağlanacak.

Selçuklu’da 2020 yılı proje destek programına başvurular başladı
Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu’nun yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla yürütülen ve geleneksel hale gelen "Proje Destek Programı"na başvurular başladı. 2020 yılı Proje Desteğinden faydalanmak isteyenlerin 1 Ekim -31 Ekim 2019 tarihleri arasında projelerini Selçuklu Belediyesi'ne elden teslim etmeleri gerekiyor. Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, bu yıl 5.'si gerçekleştirilecek Proje Destek Programı ile projelere 2 milyon 500 bin TL'lik destek sağlayacaklarını ifade etti. 
Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Konya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, belediye başkan yardımcıları ile medya temsilcileri katıldı. Basın toplantısı öncesinde Selçuklu Belediyesi tarafından 2019 yılında desteklenen 43 projenin tanıtımı yapıldı.

Şehre Değer Katacak Projeleri Destekliyoruz”
5. Proje Destek Programının şehrin yönetimine ve yaşam kalitesine yönelik önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı proje destek programı hakkında bilgi verdi. Başkan Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak objektif, uygulanabilir, hesaplanabilir ve sürdürülebilir projeleri destekliyoruz. Gelen projeleri uygulama safhaları ile birlikte hayata geçiriyoruz. Kesinlikle nakdi bir destek vermiyoruz. Projelerin sadece fikir bazında bize gelmesi yeterli değil,  gelen projelerin formatları, amaçları ve uygulama yöntemleri bizim belirlediğimiz esaslara uygun olması gerekmekte. Bu şekildeki projelere destek vermiyoruz. Projenin fikirle birlikte uygulama esaslarına göre somut ve gerçekçi olması gerekmekte. Bu özellikler dikkate alınarak proje destek başvurularının yapılmasını istiyoruz. Çünkü belirlediğimiz kapsamlara uygun olmayan projeleri olumlu olarak değerlendirmemiz mümkün değildir. Proje başvuruları öncesi gerekli açıklamaların bulunduğu formatları, kurumsal internet sayfamızda da daha belirgin bir şekilde ilan edeceğiz” dedi. 


“2019 Yılında Çok Önemli Projeleri Hayata Geçirdik”
2019 yılında toplumsal karşılığı olan çok önemli projelere destek verdiklerin ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "Bunlardan birkaç örnek vermek gerekirse "Diriliş Medya Okulu", “Sanatta Kadın” gibi projelerin yanında bir diğer örnek projemiz STOP Sürdürülebilir Temiz Okul Projesidir. Bu da Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde SEDEP yürütme kurulunda görev alan değerli hocalarımızın teklif ettiği çok önemli bir proje. Çevresini kirletmeyen nesiller yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen proje ile okullarda geri dönüşümün sağlanması için 20 okulda 1600 öğretmen, 20 bin öğrenci ve 40 bin veli ile çok kapsamlı bir şekilde çalışma yürütülüyor. Buradaki temel amaç değerli Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine hanımefendinin himayesinde başlatılan sıfır atık konusunda çocuklarımızı son derece bilinçli hale getirmek, okullarda atıkların çöp olarak toplanmasına imkan verilmeden okullarımızda sürdürülebilir temiz bir ortamı temin edebilmektir. Bu konuda pek çok materyaller hazırlandı, çocuklara gerekli eğitimler verildi ve velilerle işbirliği yapıldı. Bu okullarımızda kesinlikle atık üretilmiyor. Bütün atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız artık daha bilinçli hareket ediyorlar” dedi. 

"2020 yılında 2 milyon 500 bin TL destek sağlayacağız"
Destek verilen projelerin hepsinin birbirinden kıymetli olduğunu ve toplum nezdinde çok büyük faydalar sağladığını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "İlçemizde yaşayan bütün hemşehrilerimizden, kamu kurumlarından, derneklerden, odalarımızdan, üniversitelerimiz ve okullarımızdan yeni dönem için  projelerini bekliyoruz. Tabi her sene bize sayısal ve çeşitlilik olarak  artan miktarda projeler geliyor. Bu da bizi mutlu ediyor. 2019 yılı içerisinde bütün bu projeler için ayırdığımız toplam bütçe 1 milyon 900 bin TL, inşallah 2020 yılı içerisinde bu miktarı arttırarak kendimiz için bir hedef ortaya koyduk ve 2 milyon 500 bin TL'lik bir bütçeyi bu iş için ayırıyoruz. Çünkü elde ettiğimiz toplumsal fayda çok yüksek. Gönül ister ki gelen bütün projelere destek verelim . Ama  belli bir bütçe çerçevesinde bu işi yapmamız gerekiyor. Bu bütçe içerisinde en yüksek faydayı elde edebileceğimiz ve toplumun bütün kesimlerine hitap edebileceğimiz proje sayısı ne ise bunları en iyi şekilde desteklemenin gayreti  içinde olacağız" dedi.

"Belediyemizi gönülden kutluyorum" 
Selçuklu Belediyesi'ne 5 yıldır başarı ile uygulanan Proje Destek Programı için teşekkür eden Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı," Çünkü bu tür projeler genelde bir kere yapılır ve sonra da girilmez bu işlere. Ama belediyemiz bunun bilincinde ve farkında olduğu için arttırarak devam etme kararı almış. Gerçekten güzel bir karar ve güzel bir faaliyet. Kendilerine ilçemiz adına teşekkür etmek isterim. Yine bu proje desteğinin tek bir alan ve tek bir branşta değil her alanda sivil toplumun güzel bir yelpazesini oluşturduğunu görüyoruz. Bu vesile ile proje destek programının yeniş dönemde de ilçemize, Konya'mıza ve memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
        

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • O
    oktay
    4 yıl önce

    selçuklu belediyesinde de bir aşktır gidiyor. kim kime nasıl aşık belli değil.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English