Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu Belediyesi'ne iki "sıfır atık belgesi"

Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Yönetim Sistemi’yle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü tarafından iki ayrı Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.

Selçuklu Belediyesi’ne iki “sıfır atık belgesi“
Selçuklu Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında atıkların kaynağında ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması ve atıkların oluşumun azaltılması adına ilçe genelinde yaptığı çalışmalar neticesinde iki ayrı "Sıfır Atık Belgesi" almayı başardı. Sıfır Atık Belgesi, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan sorumlulukları başarı ile yerine getiren özel ve kamu kurumlarına veriliyor. Selçuklu Belediyesi, atıkların dönüştürülmesi ve israfın önlenmesi amacıyla Sıfır Atık Yönetim Sistemini kurarak Konya'da bu belgeyi alan ilk belediye olurken Türkiye'nin ilklerinden olmayı başardı.   
Selçuklu Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek verirken bu doğrultuda çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
Sıfır atık projesi kapsamında ambalaj atıkları, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar konutlardan, okullardan, kurumlardan, satış noktaları gibi yerlerden kaynağında ayrı olarak toplanırken 2019 yılında bu atıklara ilave olarak, tekstil atıkları, atık ilaçlar da toplanmaya başlandı. Selçuklu Belediyesi atıkların kaynağından ayrı toplanması amacıyla ilçede yer alan binalara 2 bin 500 adet iç mekan kutusu ve 250 adet kafes konteynır dağıtırken, okullara, konutlara ve kurumlara da yüz bin broşür dağıttı. Selçuklu ’da yapılan Sıfır Atık çalışmaları kapsamında Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Selçuklu Belediyesine iki ayrı Sıfır Atık Belgesi verildi. Selçuklu Belediyesi hizmet binaları ve Mahalli İdareler için olmak üzere iki ayrı belge Selçuklu Belediyesine teslim edildi. 
“62 bin konutta vatandaşlarımıza eğitim verdik”
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bu belgeyi alan ilk kurumlardan bir tanesi olmak bizim adımıza mutluluk verici. Sıfır Atık Projesini ilk olarak Selçuklu Belediyesi bünyesinde başlattık. Öncelikle Selçuklu Belediyesi hizmet binasındaki çöp kutularını kaldırıp yerine 6 farklı türde atıkları ayrıştırdığımız kumbaralar koyduk. Ayrıca ekiplerimiz sıfır atık konusunda ilçe genelinde de yoğun bir  çalışma gerçekleştirdi. Bu kapsamda 62 bin 440 konutta vatandaşlarımıza yüz yüze eğitim verdik. 2 bin 80 öğrencimize de Atık Toplama ve Ayırma Tesislerinde yerinde eğitimler aldı. Selçuklu Belediyesi olarak bu projeye büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda projemizi daha da geliştirerek yeni nesle bu kültürü kazandırmak istiyoruz. İnşallah geleceğin Selçuklu'sunu tüm hemşehrilerimizle birlikte inşa edeceğiz. Ben bu çalışmalar kapsamında görev alan tüm personelimize, duyarlılık göstererek tam destek veren tüm hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English