Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu Belediyesi’nden yayın hayatına bir yeni eser daha

Selçuklu Belediyesi, Klasik Türk Musikisi’nin Osmanlı dönemindeki son büyük bestekarı kabul edilen Mehmet Zekai Dede Efendi’nin hayatı ve Musiki Külliyatı’nı anlatan eseri yayın hayatına kazandırdı.

Selçuklu Belediyesi’nden yayın hayatına bir yeni eser daha
Selçuklu Belediyesi kültür ve yayın hayatına kazandırdığı yeni eserlerle katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda bütün sanatı ve hayatını Konya'ya bağlamış Osmanlı'nın devrinin son büyük bestekarı olan Mevlevi bestekarı  "Hace Hafız Eyyübi Mehmet Zekai Dede Efendi Hayatı ve Musiki Külliyatı" isimli eser yayın hayatına kazandırıldı.

Tek ciltten oluşan eser Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Yardımcısı Hafız Ahmet Çalışır'ın katkıları ile hazırlanıp hayata geçirildi. Eserde Mehmet Zekai Dede Efendi Hayatı ve külliyatlarından oluşuyor. 

"Medeniyetin merkezlerinden biri de Konya'dır" 
Kültür hayatına yeni bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak temel belediyecilik faaliyetlerimizin yanında spordan kültüre, eğitimden sosyal yaşama birçok anlamda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında yeni bir eseri daha yayın hayatına kazandırdık. Tarihi geçmişimize baktığımız zaman göreceğimiz ilk şey medeniyetimizin kurulmuş şehirlerden yükselmiş olduğudur. Bu anlamda medeniyetimizin en önemli merkezlerinden biride Konya'dır. Selçuklu Belediyesi olarak Konya ve Anadolu'da barınan bin yılı aşkın Türk İslam tarihine saygıyı önceleyerek bu çalışmaları yerine getirmenin gayretindeyiz.  Bu bağlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Yardımcısı Hafız Ahmet Çalışır üstadın hazırladığı bu eser; yerel yönetim olarak, yerli, milli ve uluslararası sorumluluklarımıza karşılık gelmektedir. Kendisine, bu eserin ortaya çıkmasına emek veren tüm sanatsever dostlara ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Elbette bugünün ve yarının dünyasında hayırla anılmak en güzelidir. Selçuklu Belediyesi olarak kültürel mirasımızın hak ettiği ilgiyi sürdürmeye ve bu mirası aktaracak eserleri yayın hayatına kazandırmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 1
  • 2
  • 2
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English