Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

Selçuklu Belediyesi ve i kurumsal ilişkileri güçlendirmek ve kamusal alanda çalışmalar yürütmek için iş birliği protokolü imzaladı.

Selçuklu Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Selçuklu Belediyesi ilçede bulunan kamu kurumları ile ilişkilerini güçlendiriyor. Selçuklu Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi ilişkilerini güçlendirmek, kamusal alanda çalışmalar yürütmek ile ilçe genelinde ve Alaeddin Kampüsünün gelişmesi noktasında katkı sunmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. 

Selçuk Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy katıldı. Protokolle; belediyecilik faaliyetlerinde akademik katkı, belediye gençlik merkezleri, uzaktan eğitim ve etüt merkezleri ile spor kulübü ile birlikte ders dışı etkinliklerin yürütülmesi ve sağlık, eğitim, tarih, kültür-sanat, sportif faaliyetler, araştırma ve yayın çalışmalarının yanı sıra bilimsel organizasyonların gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 

"ÜNİVERSİTEMİZ İLE İŞ BİRLİĞİNİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ" 
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Selçuklu'da bugüne kadar birçok kurum ve kuruluşla farklı alanlarda iş birliğine imza attıklarını belirtti. Selçuk Üniversitesi ile imzalanan protokolün, gelecekte gerçekleştirilecek iş birliklerine temel oluşturacağını aktaran Başkan Pekyatırmacı, “Konya’mızda üniversitelerimiz gelişiyor ama Selçuk Üniversitesi sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin köklü üniversitelerinden bir tanesi. Üniversitemizle özellikle öğrencilerimiz nezdinde Gençlik Meclisimiz aracılığıyla çok sayıda faaliyeti yürütüyoruz. Bosna Hersek Mahallesindeki Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimiz aktif şekilde çalışıyor. Yine,Üniversitemizin içerisinde Gençlik Merkezimiz farklı kollarda, alanlarda faaliyetlerini yürütüyor. Bugün imzaladığımız protokolün ardından, SOBE Vakfında yapacağımız çalışmalarında şimdiden müjdesini vermek istiyorum. Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy, Tıp Fakültesi ve Eğitim Fakültesinden hocalarımızla birlikte SOBE Vakfında yaptığımız toplantı sonucunda, SÜ Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezini SOBE Vakfının içerisine taşıma kararı aldık. Bunun da müjdesini buradan vermiş olalım. İnşallah bununla ilgili de özel bir protokol yaparak Üniversitemizle iş birliğini daha da geliştirmiş olacağız. Farklı alanlarda, konularda çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda, Üniversitemizle daha üst seviyede bir katkıyı hep birlikte sağlamış olacağız. Teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HASSASİYET GÖSTERİYORUZ”
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da yaptığı konuşmada,üniversitenin toplumla birleştirilmesi ve toplumun sorunlarına yönelik adımlar atılması doğrultusunda gerçekleştirilen protokollere önem verdiklerini söyledi. İş birliklerin, Türkiye’deki güzide kurumların, memleket ve milletin enerjisini ortak amaca hızlı bir şekilde aktarılmasına katkı sağladığını ifade eden Prof. Dr. Aksoy,“Selçuklu Belediyesi sınırları içinde bulunduğumuz bir kampüste hayat sürüyor ve bu kampüste faaliyet yapmaya çalışıyoruz. Konya içerisindeki en ayrıcalıklı belediyelerden bir tanesi olduğunu belirtmek isterim. Bu ayrıcalığı da Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi gibi 2 önemli üniversitenin kendi sınırları içerisinde olması. Bu; belediyemizle iş birliği anlamında birçok konuda adım atılmasına vesile oldu. Bu iş birliğimiz her geçen gün daha da artıyor. Bunun yanında, üniversitenin Selçuk Üniversitesi olması da ayrı önem arz ediyor. Selçuk Üniversitesi, sadece Konya’nın değil, aynı zamanda Türkiye’nin bir değeri ve gözbebeği durumunda.Türkiye’de kurulan birçok üniversitenin kopuş noktaları yine Selçuk Üniversitesi üzerinden olmuş ve bir merkeze dönüşmüş durumda. Bu merkez, Anadolu’nun birçok sorununa bundan sonraki süreçte de hızlı çözüm üretecek. Kovid-19 ile mücadelede, son dönemlerde yapılan aşı çalışmasında Prof. Dr. Osman Erganiş hocamızın Veteriner Fakültesinden atmış olduğu adım da bizlerin bir anlamda memleketin sorunlarına eğilme noktasında ayrı bir hassasiyetle yaklaştığımızı gösteriyor.” diye konuştu.

Prof. Dr. Aksoy, SÜ Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezinin, Selçuklu Belediyesi bünyesinde yer alan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfına taşınmasına yönelik bir protokolün de hazırlığında olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,iş birliği protokolünü imzaladı

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English