Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Selçuk Üniversitesi’nde Klinik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Savunma Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Selçuk Üniversitesine iki merkez kuruldu
Resmi Gazetenin 7 Ağustos’ta yayınlanan 30855 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Klinik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Savunma Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. 

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Klinik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin amacı; üniversite bünyesindeki araştırma ve uygulama hastanesi, fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, uygulama ve araştırma merkezleri ile ulusal ve uluslararası ilgili kurumlarla iş birliği yaparak tıbbi cihaz ve ilaç klinik araştırmalarının etik ilkeler çerçevesinde kaliteli ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak. Akademisyen ve araştırmacıların klinik araştırmalar konusundaki farkındalığını arttırmak, bu konuda deneyimli ve bilgili personeller yetiştirmek. Üniversite ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak. Ar-Ge çalışmalarına öncülük etmek, klinik araştırmalar alanında eğitim faaliyetleri, çalıştaylar, seminerler ve kongreler düzenleyerek ulusal ve uluslararası bilgi paylaşımı ve eğitime öncülük ederek Merkezi uluslararası düzeyde kabul ve tercih edilen bir merkez haline getirmektir. Savunma Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin amaçları arasında şunlar yer alıyor; “Üniversite bünyesinde acil durum ve afet müdahale yönetimi ve KBRN alanında yapılacak Ar-Ge projeleri için araştırma çalışmalarını başlatmak ve yürütmek. Müdahale hazırlık faaliyetlerinin başlatılması ve yürütülmesi için gerekli insan kaynaklarını, araştırma laboratuvarlarını ve ihtiyaç duyulan diğer tüm altyapıyı temin etmek. Acil durum ve afet müdahale yönetimi ve KBRN araştırma alanları ile ilgili Üniversitenin imkân ve kabiliyetlerini göz önünde bulundurarak yerel, ulusal ve bölgesel politika ve stratejiler geliştirip bunların hayata geçirilebilmesi için gerekli teknik ve insan kaynakları oluşturulması için çalışmalar yapmak. Acil durum ve afet müdahale yönetimi ve KBRN tehditlerinin önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim vermek. Kamu, STK ve özel kuruluşlar tarafından talep edilen ve Merkezin faaliyet alanına giren konularda eğitim, araştırma, inceleme, kontrol, gözetim, teknik danışmanlık ve bilirkişilik çalışmaları yapmak, ortaklık ve işbirlikleri kurulmasını sağlamak. KBRN tehditlerden kaynaklı acil durum ve afetlerde Üniversite hastanesinde yatarak tedavi gerekliliğinde ihtiyaç duyulan fiziksel altyapı, personel ve ekipmanları sağlamak. Merkezin faaliyet alanında ihtiyaç duyulan; Klinik Araştırmalar Koordinasyon, Biyouyumluluk, Biyomalzeme ve Nanoteknoloji, Biyomedikal, Tıbbi Cihaz Kalibrasyon, Tıbbi Cihaz Mükemmeliyet, İlaç Mükemmeliyet ve İnsan Aşısı Üretim departmanları ile diğer birim ve laboratuvarların kurulması için gerekli mali, fiziki ve insan kaynaklarını temin etmek. Yürütülen faaliyetlerin ve bilimsel verilerin tanıtımına yönelik toplantılar düzenlemek, bilimsel çalıştaylar ve konferanslar düzenlemek, organize etmek ve yürütmek. Araştırma projelerini koordine etmek için ve belirlenen kurallar çerçevesinde, ulusal ve uluslararası araştırmacılara, hastanelere ve üniversitelere, altyapısında bulunan laboratuvarlar ve kliniklerin kullanımı konusunda olanak sağlamak. Evrensel nitelikli bilimsel araştırma ve etik kurallarına uymak” denildi. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Yerli ve milli çalışmaları, projeleri, üretimi önceleyen, bilgiyi ürüne dönüştüren üniversite olarak çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. Bu vesileyle ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan alanlarda araştırma yapmak için kurulan merkezlerimizin; ülkemiz, bölgemiz ve üniversitemiz için hayırlı olması diliyorum” diye konuştu. 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English