Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesinden 33 sanatçı mezun oldu

Sanat dünyasına birçok yıldız kazandıran Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarında mezuniyet heyecanı vardı. 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 33 öğrenci diplomalarını, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken’in de katıldığı törenle aldı. Genç sanatçılar; mezun olmanın sevincini, hocalarından ve arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü yaşadı.

Selçuk Üniversitesinden 33 sanatçı mezun oldu
Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarının 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, açık hava tiyatro sahnesinde gerçekleştirildi. Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

“SANATINIZI İCRA EDERKEN DİN, DİL, IRK, MEZHEP FARKI GÖZETMEYİN”
Konuşmasında önce velilere seslenerek “Öğrencilerin bugüne gelmesinde birinci etken sizlersiniz, sizlerin emekleri çok büyük.” diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, “Köklü ve kadim bir Üniversite olan Selçuk Üniversitesi, gerek akademik personelinin donanımı gerekse teknik alt yapısıyla ülkemizdeki ilk 16 üniversite arasında yer alıyor. Böyle köklü bir Üniversiteden mezun olmak ayrı bir güzellik. Öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımızın, ulusal ve uluslararası düzeyde ün yaptığını biliyoruz. Biz sadece kendi öğrencilerimizi yetiştirmiyoruz; aynı zamanda hami üniversite olarak birçok üniversiteye de katkı sağlıyoruz. Akademik katkı sağlayan birimlerimizden biri de Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı. Burada aldığınız akademik bilgiler çok önemli. Kendinizi geliştirmeniz ve çağa ayak uydurmanız gerekiyor. Akademisyenlerin birikiminden yararlanmaya devam edin. Üniversitemizin imkânlarını istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Sanat yeteneğinizle iftihar edin. Sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde sanatınızı icra edeceksiniz. Sanatınızı icra ederken dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeyin.” ifadelerini kullandı.  

“SİZLERİN BAŞARISI, ARKADAŞLARINIZ İÇİN MOTİVASYON KAYNAĞI OLACAK”
Mezun olan öğrencilere önemli mesajlar veren Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya da “Ana sanat dallarınızdaki bilimsel ve sanatsal birikiminizi, ülkemizin resmî ya da özel kurum ve kuruluşlarında başarıyla göstereceğinizden, yerine getireceğinizden eminiz. Bu çalışmalarınızı ülkemizin, milletimizin millî ve manevi değerlerine saygılı ve üretken bireyleri olarak yürüteceğinize olan inancımız da tamdır. Sizlerin başarısı, kurumumuzun ve ana sanat dallarımızın gururu; sizden sonra ki arkadaşlarınız için ise motivasyon kaynağı olacaktır.” diye konuştu. 

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Zerenler, Konservatuvar Müdür Yardımcısı ve Geleneksel Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı Başkanı Öğr. Gör. Dr. Nuran Ayaz ve Şan Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hilmi Yazıcı’nın ardından sahneye çıkan 25. dönem birincisi Hüseyin Arı, konuşması sırasında duygusal anlar yaşadı. Arı’nın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından mezuniyet töreni, kep atma seremonisiyle sona erdi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English