Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden 3 bin 500 yetime kıyafet

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Hizmet- İş Sendikası, Konya Selçuk Üniversitesi ve Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) tarafından yetimlere giysi ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden 3 bin 500 yetime kıyafet
Tiran'daki bir spor salonunda gerçekleşen yardım programına Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Hizmet-İş Sendikası Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Tiranlı aileler ve yetim çocuklar katıldı.

Türkiye'den Arnavutluk'a gönderilen yardımlar kapsamında Hizmet-İş Sendikası tarafından 750 yetim çocuğa okul çantası ve kırtasiye seti verildi. Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de Arnavutluk'un çeşitli şehirlerinde 3 bin 500 yetime giysi yardımında bulundu.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük burada yaptığı konuşmada, Türk milleti ile Arnavut milleti arasında özel ilişkiler olduğunu belirterek, "Bu özel ilişkiler her daim sizlerle yardımlaşma ve sizlerle dayanışmanın sembolü olan bugünkü gibi etkinliklerle vücut bulmaktadır." dedi.

Arnavutluk'ta bir süre önce meydana gelen depremde de Türkiye'nin yardımlarını Tiran'a ulaştırdığını anımsatan Yörük, bugünkü etkinlikle 750 aile ve 3 bin 500 yetim çocuğun giysi ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacak organizasyon gerçekçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör bölgesini temizlemek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na değinen Yörük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye kendi halkını, canını, malını korumak için kendi ulusal güvenliğini sağlayabilmek için terör örgütlerine karşı bir operasyon başlattı. Bu aşamada diplomatik görüşmeler neticesinde bu operasyonumuza ara vermiş durumdayız. Bu operasyon neticesinde şehitlerimiz var gazilerimiz var. Ne kaybettiğimiz şehitlerimiz, ne yaralanan gazilerimiz bizim bu kararlı duruşumuzda ve ülkemizi, ulusumuzu savunma refleksimizden bizi caydıramayacak. Şunu da vurgulamak isterim ki Türkiye'nin güvenliği Balkanların güvenliği ve aynı zamanda da Avrupa'nın güvenliğidir."

Yörük, Türkiye'nin her koşulda yardımlarına devam edeceğinin altını çizerek, "Türk devleti ve Türk milleti sizlerin yanında olmaya devam edecek. Her zaman sizlerle ekmeğini, dostluğunu, kardeşliğini paylaşmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Başkan Yardımcısı Celal Yıldız da yetim çocuklar ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizler kardeşiz, beraberiz. Türkiye, Arnavutluk etle tırnak gibidir onun için sizin yanınızdayız, sizinle beraberiz." dedi.

Yıldız, yetimlerin dertleriyle dertlenmenin önemine dikkati çekerek, yapılanların mütevazi yardımlar olduğunu sözlerine ekledi.

ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra da söz konusu yardımların "Yanınızda Olalım" projesi kapsamında hayata geçirdiğini dile getirerek, "Bu defa yetimler için hem kırtasiye yardımları hem de giysi, ayakkabı, gömlek yardımlarımız var. Vakfımız yıllardır yardımları ile sizin yanınızda olmaya çalışıyor." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English