Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesi, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile iş birliğine hazırlanıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Azerbaycan Tıp Üniversitesi arasında, eğitime yönelik iş birliği protokolü imzalanmasına ilişkin çevrim içi toplantı gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile iş birliğine hazırlanıyor
İmzalanması planlanan protokol kapsamında, Azerbaycanlı 5. ve 6. sınıf tıp öğrencilerinin Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde staj yapması, uzman öğrencilerin alanında gelişmesine imkân sağlayacak eğitimin verilmesi, hemşirelik ve rehabilitasyon dallarında ders desteğinin sunulması, ihtisas durumuna göre öğretim üyesi görevlendirilmesi hedefleniyor.

Toplantıya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Najiba Nasibova, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ercan Durmuş, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Yılmaz, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Soylu ile dekan yardımcıları katıldı.

Azerbaycan Tıp Üniversitesinden ise Rektör Prof. Dr. Geray Geraybeyli, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Orhan İsayev, Eğitim Departmanı Müdürü Doç. Dr. Samir Cavadov, Tıp-1 Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Elşad Novruzov, Tıp-2 Fakültesi Dekanı Doç. Dr. İsrail Meherrembeyli, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Said Ahmedov, Eczacılık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Kamandar Yakubov, Halk Sağlığı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anar Agayev, Uluslararası İlişkiler Departmanı Müdürü Doç. Dr. Muşfik Orucov katılım sağladı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da elde ettiği zaferin Türkiye açısından da önemli bir zafer olduğunu ifade etti. Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile imzalanacak protokolden oldukça memnun kalacaklarını belirten Prof. Dr. Aksoy, Selçuk Üniversitesinin Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri arasında yer aldığını ve 70 bine yakın öğrenciye sahip olduğunu aktardı. Prof. Dr. Aksoy, protokolün Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci başkanlığında, ilgili dekanlıkların çalışmalarıyla hazırlanacağını sözlerine ekledi.
Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Geray Geraybeyli de üniversite bünyesinde 5 fakülteye sahip olduklarını anlattı. Selçuk Üniversitesinin sağlık alanında önemli bir tecrübeye sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Geraybeyli, iş birliği protokolünün Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve öğrencilerine uzmanlaşma anlamında önemli katkı sağlayacağına inandıklarını aktardı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Najiba Nasibova ise Türkiye ve Azerbaycan’ın karşılıklı gönül bağına sahip iki kardeş devlet olduğunu, bu anlamda iki üniversitenin iş birliği yapma konusunda da memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English