Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesi 45. yıl mezunlarını verdi

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) 2019-2020 eğitim-öğretim yılının mezuniyet heyecanı yaşandı. Mezuniyet töreni, korona virüs (Covid-19) salgınından dolayı farklı bir programla gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi 45. yıl mezunlarını verdi
Selçuk Üniversitesinin 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Korona virüs (Covid-19) salgınından dolayı programa, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri, mezun öğrencileri temsilen fakülte ve yüksekokul birincileri ile aileleri katıldı. Bazı öğrenciler de törene, internet üzerinden eşlik etti. İnternet ortamında canlı yayınlanan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle birçok alanda değişikliğe gidildiğini söyledi. 6 Nisan’dan itibaren uzaktan eğitim sistemine geçildiğini ve derslerin, ara sınavların, finallerin ve bütünlemelerin dijital ortamda yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Teknik altyapımızın güçlü olması ve bu konuda uzman akademik ve idari personelimizin özverili çalışmalarıyla öğrencilerimizi mağdur etmeden 2019 - 2020 eğitim öğretim yılını tamamladık” dedi.

“Selçuk Üniversitesi, milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir üniversitedir”
Üniversitelerin sadece teorik ve uygulamalı eğitim veren kurumlar olmadığına; öğrencileri geleceğe hazırlamanın yanı sıra ülke ekonomisinin kalkınmasına, toplumsal refaha, bilimsel bilginin oluşmasına katkı sunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aksoy, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz, üniversitede edindikleri kültürel ve bilimsel tecrübelerle meslek sahibi olacaklar, geleceğimizin şekillenmesinde etkin rol oynayacaklar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi eğitimin gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha ziyade memlekete ahlaklı, karakterli, Cumhuriyetçi, inkılapçı, müspet, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, muhakemeli, iradeli, hayatta tesadüf edeceği engelleri yenmeye kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir. Selçuk Üniversitesinden mezun olan öğrencilerimizin de bu bilinçle hareket edeceğinden eminim. Vatanına, bayrağına ve milletine sahip çıkan, ülke menfaatlerini birinci önceliği yapan bireyler olacaklarından şüphe duymuyorum. Çünkü Selçuk Üniversitesi, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, ‘Geleneği Gelecekle Buluşturan Üniversite’ sloganıyla adım atan bir üniversite olmuştur. Bundan sonra da bu çizgiden sapmayacaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en güçlü ve etkin üniversiteleri arasında yer alan Selçuk Üniversitesinin bugüne kadar birçok projeye imza attığını, hayata geçirilen bu uygulamalarla hem öğrencilerin kendilerini geliştirme imkanı bulduğunu hem de oluşturulan istihdam olanaklarıyla ekonomiye katkı yapıldığını aktaran Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Ülkemiz için büyük bir değere sahip Selçuk Üniversitesi, geçmişinden aldığı birikim ve güçle ilkeli, bilginin değerini bilen, çağı yakalamış, en önemlisi bütün bu donanımları millî-manevi değerlerimizle harmanlayan öğrenciler yetiştirmeyi kendisine şiar edinmiştir. Mezun olan öğrencilerimizin yaşadığı heyecanın belki de daha fazlasını ailelerinin de yaşadığını biliyorum. Evlatlarını büyüten, yetiştiren, bütün birikimini ortaya koyarak üniversiteye kadar getiren ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Selçuk Üniversitesinin 2019 - 2020 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, diploma takdimiyle sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English