Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şehit kaymakamın dünyaya tanıtmak istediği zeytin için festival yapıldı

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün, dünyaya tanıtılması hayalini kurduğu Derik zeytini için festival düzenlendi Vali Mustafa Yaman: "Şehit Safitürk'ün bıraktığı bayrağı devralarak yatırımlara devam ettik. Yapılan çalışmalarla buralar inşallah tekrar eskisi gibi zeytin bahçeleriyle dolacak" Derik Kaymakamı Hakan Kafkas: "Kaymakam Safitürk'ün hayallerini tek tek gerçekleştiriyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MARDİN (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce önceki yıl gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün, dünyaya tanıtılması hayalini kurduğu Derik zeytini için festival düzenlendi.

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Derik Kaymakamlığı, Derik Belediyesi, GAP İdaresi ve DİKA tarafından gerçekleştirilen "1. Derik Zeytin Festivali" şehit Safitürk'ün hayata geçirmeyi çok istediği projelerden biri olan kapama zeytin bahçesinin açılışıyla başladı.

GAP kapama bahçesindeki açılışa, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Derik Belediyesi ile kardeş belediyelerden Arnavutköy Belediye Başkan Ahmet Haşim Baltacı, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, GAP Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman, şehit Safitürk'ü rahmetle andıklarını belirterek, ailesi ve tüm sevenlerine sabır diledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları yatırımlardan büyük pay alan ilçelerden birinin de Derik olduğuna işaret eden Yaman, ilçenin bu kapsamda yol probleminin çözüldüğünü belirtti.

Son 1,5 yıldır bölgede huzurun hakim olduğunu dile getiren Yaman, bölgede teröre karşı gerçekleştirilen çok önemli operasyonların sürdüğünü aktardı.

Yaman, "Başta Mezopotamya'nın masal şehri Mardin olmak üzere bölgede artık huzur hakim. Bütün otellerimiz dolu. Esnafımızın yüzü gülüyor. Huzur hakim olunca da şehrimize yatırımlar geliyor. Mardin ve bölgemiz önemli yatırımlar alacak." dedi.

- "Buralar zeytin bahçeleriyle dolacak"

"Şehit Safitürk'ün bıraktığı bayrağı devralarak yatırımlara devam ettik. Yapılan çalışmalarla buralar inşallah tekrar eskisi gibi zeytin bahçeleriyle dolacak." diyen Yaman, yürütülen çalışmalarla kapama bahçe sayısının arttığını belirtti.

Yaman, Mardin'e 1,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını anlatarak, "2017 yılında 2 bin 500 kilometre yol yaptık. 2018 yılı için bin kilometrenin ihalesi yapıldı. Çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Teröre desteği kestiklerine işaret eden Yaman, şunları kaydetti:

"Artık teröre ve lüzumsuz yerlere zerre kadar para desteği olmayacak. Artık bizim dağa, taşa, örgüte verecek paramız yok. Tüm ödeneklerimizi Mardinli hemşehrilerimize harcıyoruz ve öyle de yapmaya devam ediyoruz. Bu yolda hem Deriklilerin desteğini hem de dualarını aldık."

- "Kaymakam Safitürk'ün hayallerini tek tek gerçekleştiriyoruz"

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kafkas, Derik ilçesinde yapılan yatırımlara değindi.

"Kaymakam Safitürk'ün hayallerini tek tek gerçekleştiriyoruz." ifadesini kullanan Kafkas, "Zeytin Ana Vatanında Şahlanıyor Projesi" ile 8 zeytin kapama bahçesinin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ebru Sakar, zeytinin ana vatanın yukarı Mezopotamya toprakları olduğunu belirtti.

Daha sonra DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Arnavutköy Belediye Başkan Baltacı ve Erzincan Belediye Başkanı Başsoy da birer konuşma yaparak festivalin hayırlı olması dileğinde bulundular.

Konuşmaların ardından zeytin bahçesi gezilerek temsili zeytin fidanı dikildi. Daha sonra zeytinyağı atölyesi ile Arnavutköy ve Erzincan belediyelerince kurulan çocuk parklarının açılışı yapıldı.

Festival daha sonra 2. Çocuk Şenliği etkinlikleri ile devam etti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English