Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şehit ATT Gülsüm Yiğit Arslan'ın ismi 112 istasyonunda yaşayacak

2012 yılında yaşanan elim bir olay sonucu görevi başında hayatını kaybeden Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Gülsüm Yiğit Arslan’ın ismi memleketi Ereğli’de hizmet sunan 112 acil sağlık hizmetleri istasyonuna verildi. Yakın bir tarihte hizmet sunmaya başlayan istasyonun ismi Sağlık Bakanlığı tarafından 02 Nolu Gülsüm Yiğit Arslan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak değiştirildi.

Şehit ATT Gülsüm Yiğit Arslan’ın ismi 112 istasyonunda yaşayacak
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç görev başında vefat eden sağlık çalışanının isminin verildiği 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu ziyaret ederek rahmetli Gülsüm Yiğit Arslan’ın babası ile bir araya geldi. İl Sağlık Müdürü ile birlikte istasyonu gezen ve burada görev yapan sağlık çalışanları ile sohbet eden Baba Turgut Yiğit, kızının isminin sağlık tesisine verilmesinden dolayı son derece mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. 
Olayın üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen acılarının hep taze olduğunu belirten Baba Yiğit, “Acımız hep taze. Görev başındaki sağlık çalışanlarını gördükçe kendi kızımı görmüş gibi oluyor ve duygulanıyorum. Kızımın isminin istasyona verilmesini sağlayan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Rabbim devletimize zeval vermesin, böyle bir acıyı da bir daha kimseye yaşatmasın İnşallah” dedi. 
Görevi başında hayatını kaybeden Arslan’ın isminin yaşatılması adına Sağlık Bakanlığına yaptıkları başvurunun kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Koç’da can kurtarma uğruna kendi hayatlarını riske atan sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile görev yaptıklarını vurguladı. Sağlık çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Yeni yerine taşınan ve burada hizmet veren bu güzel istasyonumuzun adı artık görev şehidimizin yani rahmetli Gülsüm kızımızın adı ile anılacak ve ismi hep yaşayacak. Mesai arkadaşları da O’nun yaptığı gibi fedakârca görevlerini yerine getirerek yaralara merhem olmaya devam edecekler. Ailemize sabırlar diliyorum” diyerek duygularını ifade etti. 
Ereğli 02 Nolu Gülsüm Yiğit Arslan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna yapılan ziyarette İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’a, hizmet başkanları, Ereğli İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yavuz ve Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İskender Gökçay’da eşlik ettiler. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English