Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"SEDEP, Türkiye'de önemli bir marka haline geldi"

SEDEP Öğretmen Seminerlerinde, "Mutlu ve Başarılı Çocuklar Nasıl Yetiştirilir" konusu ele alındı.

“SEDEP, Türkiye’de önemli bir marka haline geldi“
Türkiye'nin en başarılı eğitim projesi olan Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP), öğrenci ve veli seminerleri ile gelecek için güvenli bir rota çizergen, öğretmenler için düzenlenen programlar ile eğitim camiasına önemli katkıda bulunuyor.

SEDEP kapsamında öğretmenler için düzenlenen seminerde  "Mutlu ve Başarılı Çocuklar Nasıl Yetiştirilir" konusu ile konuk olan Eğitim Bilimci Yazar Dr. Özgür Bolat, eğitim aşamasında doğru bilinen yanlışların çocuklara fayda değil zarar verdiğini ifade ederek, çocuklarla kurulan hassas dengede ödüllendirmenin çocuklarda bıraktığı olumsuzluklara dikkat çekti.

Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Sedep Koordinatörleri ve Selçuklu'da görevli öğretmenler ve idareciler katıldı.

"Çocuklarımızın En İyi Şekilde Geleceğe Hazırlanmalarına Önem Veriyoruz"

SEDEP'in başarısını getiren temel etkenin birlikte çalışma kültürü olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Öğrenciler, öğretmenler, yöneticiler ve velilerin yer aldığı seminerlerde, alanında uzman konuklardan azami derecede istifade ettiklerini söyledi. Selçuklu’da eğitim alanında sürdürülen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesinin 7. yılında da öğrencilere değerleri anlatmaya ve her yıl  farklı etkinlikler gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı,  "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilgi birikimleriyle donanımlı nesiller olmalarının yanı sıra değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmeleri ve geleceğe hazırlanmaları en büyük hedefimizdir" dedi.

"SEDEP, Türkiye'de Önemli Bir Marka Haline Geldi"

Selçuklunun markası haline gelen SEDEP kapsamında eğitim seminerlerinin geleceğe ışık tuttuğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı,  SEDEP ile geride kalan 6 yıl içinde çok güzel neticeler aldıklarına dikkat çekere şunları söyledi; "SEDEP kapsamında her yıl kendini yenileyen projelerimiz bizlere umut veriyor, geleceğe ışık tutuyor.  Bu kapsamda çok değerli faaliyetler icra ediliyor. Türkiye'nin en iyi markası olan SEDEP programları ile çocuklarımızın değerlerini öğrenmeleri ve değerlerimizle hayatlarını sürdürmeleri hedefleniyor. Bugüne kadar çok güzel neticeler aldık. Bundan sonrada yine başarılı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

 "Tasarım ve Sanat Atölyelerimiz ve Doğa Okullarımız SEDEP'e Katkı Sunacak"

SEDEP'in kendini yenileyen özelliği ile yeni faaliyetlerin uygulamaya konacağının müjdesini veren Başkan Pekyatırmacı, tasarım ve sanat faaliyetleri ve Doğa Okulları ile çocukları farklı bir atmosfere taşıyacaklarını ifade ederek şunları söyledi; "Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde önümüzdeki günlerde sanat ve tasarım atölyesini de kurarak burada çocuklarımızın ve gençlerimizin özgürce kendilerini geliştirebilecekleri bir ortamı temin etmiş olacağız. Bununla beraber Doğa Okullarını faaliyete geçiriyoruz. Doğa okullarında çocuklarımız doğayla tabiatla evcil hayvanlarla iç içe olacaklar, toprağa bitkiye dokunacaklar, bitkilerin ve hayvanların bizim için ne denli önemli olduğunu görecekler. Aynı zamanda burada bir çocuk kütüphanemizi faaliyete geçireceğiz. Çocukların kitaplarla iç içe olmalarını sağlayacağız. Burada yapılan çalışmalarımızda Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkısı çok büyük. Öğretmen ve idarecilerimizin katkısı çok büyük. Sedep kapsamında yaptığımız faaliyetlere katkı sunan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra  "Mutlu ve Başarılı Çocuklar Nasıl Yetiştirilir" sunumuyla söz alan Dr. Özgür Bolat, çocuklarda ödüllendirmenin gizli zararlarını anlatarak mutlu, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve başarılı çocuk yetiştirme adına önemli adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti. Son 70 yılın literatürünü taradığını, ödülün çocuğa zarar verdiği kanısında odaklandığını ifade eden Dr Bolat, yeni bir yol haritası ile pratik çözümler ve uygulama önerileri sundu.

 "Mutlu ve Başarılı Bir Çocuk Nasıl Yetiştirilir?"

Ödüllün çocukların hayatında çok büyük etkisi olduğunu belirten Dr. Bolat; “Çocuk yarışmayı kazanıp ödülü alınca mutlu olur. Yani kazanma sonucunda gelen ödül keyif verir. Ama onun da riski yüksektir. Kazanmayla mutlu olan çocuk, mutlu olmak için sürekli kazanmak zorundadır. Sürekli yerini korumak zorunda hissetmek çocuğa endişe verir. Kaybedince de ödülü almadığı için kendisini cezalandırılmış hisseder. Kazanmaya bağlı bir mutluluk sürdürülebilir değildir. Onun için bir ortamda öğretmen veya aile ne kadar çok ödül kullanırsa, çocuk da o kadar performans odaklı olur ve kolay işleri seçer. Bu da gelişimi durdurur ve ilerleyemez. Onun için çocuklarımızı asla performans odaklı yetiştirmemeliyiz” dedi.

Ödüllendirmenin motivasyonu artırmadığını,  değerleri de öldürdüğü gibi  yaratıcılığı ve öğrenmeyi de olumsuz etkilediğini ifade eden Doktor Özgür Bolat,   şimdiye kadar uygulanan yöntemlerin hatalı olup olmadığı yönünde önemli analizler sundu. 

"Çocuğunuzu Uzaktan Kontrol Etmeyin"

Çocuğunuzu ödüllendirdiğinizde, iç denetiminin azaldığına dikkat çeken Dr. Bolat, “Sürekli sizin denetlemeniz ve kontrol etmeniz gerekir. Bu da çocukta kısır bir döngüye dönüşür. Yani çocuğun hem başarısını hem de mutluluğunu olumsuz etkiler. Ödül aslında bir cezadır” diyor.


"Gerçek Sevgide Koşul Yoktur"

Sadece yanlışları değil, aynı zamanda neler yapılması gerektiğini de anlatan Eğitim Bilimci Yazar Dr. Özgür Bolat, ezberleri bozacak farklı bir yaklaşımla ödül sistemi ile ilgili “Gerçek sevgide koşul yoktur. Bireyler ödül, koşul koyduğu için çocuğun gerçek sevgiyi yaşamasını engelliyor ve değersizlik duygusu oluşturuyor” dedi.

Seminer, Dr Özgür Bolat'ın kitaplarını imzalaması ile son buldu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English