Son Dakika Haberler

Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir
 
Sedef Hastalığına Bitkisel Çözüm İyi Gelen Yiyecekler
Sedef hatalığı pek çok kişide görülen cilt sorunlarından biridir. Yılın bazı dönemlerinde sedef hastalığı ataklar halinde kendini daha fazla gösterir. Sedef hastalığında kızarıklık, kaşıntı, deri üzerinde pul pul dökülme, deride kalınlaşma gibi eşitli sorunlar gözlemlenmektedir. Dolayısı ile son derece rahatsız edici olan bur durumun önüne geçmek adına evde bazı doğal yöntemler kullanılması önerilmektedir.

Sedef hastalığı olan kişilerin ilk etapta mutlaka doktor muayenesine gitmesi ve doktorun verdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullanması önerilir. Ancak yapılan her türlü araştırma neticesinde sedef hastalığının neden dolayı ortaya çıktığı bilinmemekte olup, tamamen bir tedavi yöntemi de mevcut değildir. Ancak deri üzerinde sedef hastalığı nedeni ile oluşan deri dökülmelerini, kızarıklıkları ve kaşıntıları evde bir takım bitkisel tedavi yöntemleri ile geçirebilirsiniz. İşte Sedef hastalığına bitkisel çözüm İyi gelen yiyecekler…



Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir?
Sedef hastalığı daha çok eklem bölgelerinde, ellerde, ayaklarda ve saç diplerinde görülen bir rahatsızlıktır. Daha çok kişilerin stresli dönemlerinde karşılaşılan bu durumun önüne geçebilmek adına bitkisel ürünlerden faydalanabilirsiniz.


Zerdeçal kullanımı; sedef hastalığı olan kişiler, her gün yemeklerinin içine bir miktar zerdeçal ekledikleri sürece sedef hastalığı azalacaktır. Bu nedenle yemeklerinizin içine biraz zerdeçal ilave edebilirsiniz.


Aleo vera; aleo vera her türlü cilt hastalığına iyi gelen bitkilerden biri olma özeliğini taşır. Cildinizi her daim nemli tutmak için ve sedef hastalığının verdiği rahatsızlıkları azaltmak için sorunlu bölgeye bir miktar aleo vera jeli sürebilirsiniz. Ayrıca saç diplerinde oluşan sedef hastalığı için de aleo veralı şampuan kullanılması tavsiye edilir.


Zeytinyağı; kuruyan bölgede yaşanan sedef hastalığı kanama ve kaşıntıları da beraberinde getirmektedir. Dolayısı ile sorunlu bölgenin kesinlikle nemli kalması gerekir. Sedef hastalığı olan bölgede kimyasal ve alkol içeren nemlendirici kremler yerine zeytinyağı kullanılması tavsiye edilir.


Çörek otu yağı; çörek otu ölüm haricinde her derde deva olan bitkilerden biridir. Bu nedenle cilt sorunları ve sedef hastalığı için çörek otu yağı kullanımı yapabilirsiniz. Bunun için bir pamuğa birkaç damla çörek otu yapı damlattıktan sonra sedef hastalığı olan bölgelere bu yağı sürmeniz tavsiye edilir.


Limon; limon bakterilerin daha kısa sürede ölmesini sağlar. Sedef hastalığının ilerlemesini ve diğer bölgelere atlamasını önlemek adına sorunlu bölgeye bir miktar limon suyu sürebilirsiniz. Ama limon suyu cildin yanmasına neden olacağı için dikkatli kullanılmasında fayda vardır.


Hindistan cevizi yağı; Hindistan cevizi yağı ile daha rahat bir şekilde cilt sorunlarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Üstelik sedef ve diğer cilt hastalıklarınız için de Hindistan cevizi yağı kullanımı tavsiye edilmektedir.

Tüm bunların yanında sedef hastalığı olan kişiler ağır deterjanlar yerine doğal ürünler  ile yapıaln deterjanlar ile kıyafetlerini yıkamaları gerekmektedir.
 
KONHABER / ÖZEL HABER
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English