Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sancaktepe Belediyesi Kültür Sanat Sezonu başladı

Yarınlara Kalsın Kadın Temalı Kısa Film Senaryo Yarışması'nda birinci olan Emre Örs, ödülünü Hülya Koçyiğit'ten aldı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz: "İsmiyle müsemma bu tür yarışmalar gibi pek çok etkinlikle de kadim kültürümüzü, geleneklerimizi, benzersiz sanat ürünlerimizi, kültürel mirasımızı, kısaca millet olarak bizi biz yapan tüm yaşanmışlıklarımızı gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor" Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü: "Asıl ödül pandemiye rağmen sanatsal ür

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Sancaktepe Belediyesi Kültür Sanat Sezonu'nun açılışı, Yarınlara Kalsın Kadın Temalı Kısa Film Senaryo Yarışması'nın ödül töreniyle yapıldı.


Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 2021-2022 kültür sanat yılı açılış programında konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, kültür sanat yılını anlamlı bir tema ve etkinlikle taçlandırmak istediklerini belirterek, "Yarınlara Kalsın diyerek kadın temalı kısa film senaryo yarışmamızla sanatseverlere bir selam göndermek istedik." dedi.


Hülya Koçyiğit'in jüri başkanlığını üstlendiği yarışmaya 595 senaryonun katıldığını ve 10 senaryonun ödüle değer görüldüğünü ifade eden Döğücü, şunları kaydetti:


"Asıl ödül pandemiye rağmen sanatsal üretimden vazgeçmeyen kültür hayatımızın kilometre taşları için alın teri döken, birbirinden kıymetli sanatçılara sahip olmanın onurunu taşıyan bu milletin ödülüdür. Ben milletime sanat anlamında, kültür anlamında bu zenginliği bizlere yaşattığı için teşekkür ediyorum."


- "Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor"


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da kadınların, toplumu oluşturan ailenin en önemli temel taşı olduğunu söyledi.


Türk kadınının tarih boyunca hayatın içinde her alanda var olduğunu dile getiren Yavuz, "Özellikle yakın tarihimize baktığımızda, az önce açılışını yaptığımız güçlü kadınlar sergisinde de var olan Şerife Bacıları, Halime Çavuşları, Nene Hatunları ve daha nicelerini görürüz. Kadınlarımız sosyal hayatta olduğu kadar erkeklerle birlikte cephede dahi en ön safta mücadeleleriyle tarihe geçtiler." şeklinde konuştu.


Yavuz, bugün kadınların eğitim, sağlık, kültür sanat, iş dünyası ve siyaset gibi hayatın hemen her alanında daha etkin, daha etkili ve güç sahibi olduklarını belirtti.


Kadınların verilen desteklerle pek çok alanda daha çok yer aldığını belirten Yavuz, "İsmiyle müsemma bu tür yarışmalar gibi pek çok etkinlikle de kadim kültürümüzü, geleneklerimizi, benzersiz sanat ürünlerimizi, kültürel mirasımızı, kısaca millet olarak bizi biz yapan tüm yaşanmışlıklarımızı gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.


- Türk sinemasının tanınan oyuncuları da geceye katıldı


Yeşilçam'ın tanınan isimlerinden Serdar Gökhan ile yarışmanın jüri başkanlığını da üstlenen oyuncu Hülya Koçyiğit de kürsüye gelerek kültür sanat sezonuna ilişkin görüşlerini ifade etti.


Konuşmaların ardından yarışmaya ve kültür sanat etkinliklerine ilişkin hazırlanan tanıtım filmi gösterildi ve kısa film senaryo yarışmanın ödülleri verildi.


Yarışmada "Ayanne" adlı senaryosuyla birincilik ödülünü kazanan Emre Örs, 15 bin liralık ödülünü Hülya Koçyiğit'in elinden aldı.


"1 Lira" adlı senaryosuyla Halil Tekeş, 10 bin liralık ikincilik, "Nefes" senaryosuyla da Volkan Güney Eker üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Ayrıca kurgu, montaj, müzik gibi mansiyon ve teşvik ödülleri de sahiplerini buldu.


Yarışmanın finalistlerinin ve konukların yanı sıra yazar Sibel Eraslan, oyuncu Ali Nuri Türkoğlu ve Muhammed Emre Kaya'nın da aralarında bulunduğu kültür sanat dünyasından isimlerin de katıldığı program, İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu konseriyle sona erdi.


- Her senaryo için bir fidan dikilecek


Yarışma kapsamında başvuran 595 senaryo ile jüri üyeleri başta olmak üzere yarışmaya emek verenler için "Yarınlara Kalsın" hatıra ormanına 643 adet fidan dikimi yapılacak.


Sancaktepe Belediyesi 2021-2022 Kültür Sanat Sezonu kapsamında geçen yıl salgın tedbirleri nedeniyle ara verilen ve dijital platformlara taşınan edebiyat, müzik ve tiyatro gibi pek çok alanda etkinlikler gerçekleştirilecek.


Her ay farklı etkinliklerin düzenleneceği sanat sezonunda, edebiyatçılar, sanatçılar, düşünce insanları ağırlanacak; özel gün ve haftalara özgü etkinlikler, Türk Halk Müziği, Özgün Müzik ve Türk Sanat Musikisi konserleri düzenlenecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English