Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Samsun Tarım Fuarı 6. kez kapıları açtı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen fuara 72 firma katılıyor Samsun Valisi Zülkif Dağlı: "Daha fazla ihracat yapmak durumundayız. Katma değeri artırmak durumundayız. Bu manada tarıma dayalı sanayi son derece önemli"

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAMSUN (AA) - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından organize edilen 6. Samsun Tarım Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.


Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, KOSGEB ve Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) desteğiyle hazırlanan fuarda, sektör temsilcileri bir araya geldi.


Samsun Valisi Zülkif Dağlı, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, 1,5 yıllık aradan sonra kentte fuar organizasyonu düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Fuarları yıl sonuna kadar sekteye uğramadan sürdürmeyi istediklerini dile getiren Dağlı, "Samsun'un tarım potansiyeli çok yüksek. Allah buraya her şeyi vermiş. Ülkemiz bereketli, ülkemiz içinde de Samsun, iki ülkemizin en önemli nehrinin ortasında yer alıyor." dedi.


Üretimin artırılması için ilgili kurumların çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini belirten Dağlı, şöyle konuştu:


"Burada tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek durumundayız. Daha fazla ihracat yapmak durumundayız. Katma değeri artırmak durumundayız. Bu manada tarıma dayalı sanayi son derece önemli. Bafra'da sera OSB'nin ihalesi yapıldı, altyapısı başladı. Yakın zamanda burayı üreticilerimize açacağız. Ayrıca Vezirköprü besicilikte, hayvancılıkta da önemli, tarımda olduğu gibi. Oradaki çalışmalarımız da son aşamaya geldi. Terme de hem fındık hem de ziraat yeri. Bu manada oraya da bir sera OSB düşüncemiz var."


TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü de fuarın Samsun ve bölgeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.


Ersözlü, kasım ayında da kentte gıda sektörüne ilişkin bir fuar düzenleyeceklerine işaret ederek, "2022 yılında 6 farklı sektörle yapacağımız fuarlarla Samsun başta olmak üzere bölge ekonomisine, bölge ticaretine önemli katkılar sağlamayı sürdüreceğiz." diye konuştu.


Fuarda 72 firma ile 100 ulusal ve uluslararası markanın yerini aldığına işaret eden Ersözlü, şunları kaydetti:


"İki salonumuz, fuaye alanımız ve dış alanımız tamamen dolu. Dış alanda ağırlıklı olarak traktör firmaları, Türkiye'nin en önemli üretici firmaları ve dünya markaları yerini alıyor. İç alanımızda da tarımsal mekanizasyon tarım imalatı alanında önemli firmalarımız, fide, fidan, gübre, tarımsal ürünler olarak firmalarımız yerini alıyor. İnşallah 5 gün sürecek fuarın bereketli ve kazançlı olmasını diliyorum. Fuarımızda çeşitli etkinlikler olacak. İklim değişikliğinden hasat ve tohumluklara, tarımsal mücadeleden İHA kullanımına, bölge için çok önemli olan fındık yetiştiriciliğine kadar çok önemli konular, panellerde ele alınacak."


AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun da katıldığı fuarda konuşmaların ardından açılış yapıldı.


Yöresel lezzetlerin de yer aldığı fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Fuar, 19 Eylül'e kadar ziyaretçileri ağırlayacak.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English