Son Dakika Haberler

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde sağanak nedeniyle evlerinde mahsur kalanları botlarla kurtarma anlarının görüntüsünü paylaştı

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde sağanak nedeniyle evlerinde mahsur kalanları botlarla kurtardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı yazılı açıklamada, itfaiye ekiplerinin Salıpazarı ve Terme ilçelerindeki selde mahsur kalan 47 kişiyi kurtardığını, su kesintilerine karşı Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresinin (SASKİ) bölgede belirli noktalarda içme suyu temin ettiğini belirtti.

Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yaşanan sel baskınlarının ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Demir, şöyle devam etti:

"İtfaiye Daire Başkanlığı sel bölgelerine 8 motopomp ve ekipman gönderdi. Toplamda 22 itfaiye personeli ve 20 cankurtaran, 16 motopomp, 2 bot, 1 kurtarma aracı ve 3 itfaiye aracı ile Terme ve Salıpazarı ilçelerimizde kurtarma çalışmaları yaptı. Pek çok adrese su ve erzak ulaştırıldı. Terme ve Salıpazarı belediyelerine motopomp desteği verilerek su tahliye işlemleri gerçekleştirildi."

Her 2 ilçede çalışmaların halen sürdüğünü aktaran Demir, "Ayrıca Terme ilçemizde yaşanan su kesintilerinde halkımızın mağduriyet yaşamaması için şehrin belirli noktalarında SASKİ mobil ekipleri tarafından içme suyu temini sağlanıyor. Koordinasyon eksikliği yaşanmaması için SASKİ'nin 8 tankerinin sevk ve idaresi, Terme Belediyesine verilmiş durumda." ifadesini kullandı.

Başta altyapı olmak üzere tüm aksaklıkları en kısa sürede gidereceklerini vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Metrekareye 140 kilogram yağışın düştüğü bir sel felaketi yaşadık. Salıpazarı'nda 2 vatandaşımızın tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetmelerinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Terme ve Salıpazarı ilçelerimizde hayatın normale dönmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Başta altyapı olmak üzere tüm aksaklıkları en kısa sürede gidereceğiz. Termeli ve Salıpazarlı hemşehrilerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Bu arada Büyükşehir Belediyesi, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde sağanak nedeniyle evlerinde mahsur kalanların botlarla kurtarılma anlarının görüntüsünü paylaştı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English