Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Samsun'da sokakta yaşayan evsizlere belediyeden sıcak yuva hizmeti

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir: "Sıcak, güvenli, hiçbir sorun olmayacak şekilde sosyal devlet anlayışıyla ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza kucak açıyoruz" Barınma evine sığınanlardan Gökhan Kara: "Burada kimsem yok, işim yok, sokaklarda kalıyordum. Sağ olsun, zabıta ekipleri beni buraya getirdi. Burada sıcak yemek, sıcak oda, sıcak duş var. Ben buraya, 'milletin evi' adını koydum"

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında sokakta kalan evsizlere "barınma evi"nde misafir ediyor.


Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının 8 dönüm arazi üzerine inşa ettiği 10 oda ve 20 kişi kapasiteli barınma evini hizmete açıldı.


Havaların soğumasıyla sokakta yaşayan kimsesizlere sağlık, temizlik, güvenlik ve 3 öğün yemek verilen odalarda misafir ediliyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barınma evinin ihtiyaç sahibi kişiler, konaklama ihtiyacı olan aileler, hasta ve refakatçilerine hizmet vereceğini söyledi.


Samsun'da 12 ay boyunca hizmet verecek tesiste üç öğün yemek, temizlik ve sağlık hizmetlerinin ücretsiz sunulacağını vurgulayan Demir, "İlk amacımız, sokakta yaşayan vatandaşlarımız olmasın. Ardından günübirlik Samsun'a tedaviye veya yakınına refakat etmeye gelen, kalacak yeri bulunmayan vatandaşlarımıza konaklama hizmeti verebilmek." dedi.


Binanın inşaatına geçen yıl başladıklarını ve kısa sürede tamamladıklarını anlatan Demir, burada emniyet birimleri ya da vatandaşların ihbarlarıyla kendilerine ulaşan kişileri misafir ettiklerini dile getirdi.


Demir, aileleriyle yaşadıkları sorunlar nedeniyle sokakta kalanlara ayrı bir hizmet daha verdiklerini aktardı. Aileleri ile iletişime geçip bu sorunların çözümü için psikolojik danışmanlık hizmeti sunduklarını vurgulayan Demir şunları kaydetti:


"Sıcak, güvenli, hiçbir sorun olmayacak şekilde sosyal devlet anlayışıyla ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza kucak açıyoruz. İşi olmayan vatandaşlarımızı belediyemizin istihdam bürosuna yönlendiriyoruz. Hızlı şekilde iş bulabilmeleri için takip ediyoruz. Şu an 10 vatandaşımız burada kalıyor. Barınma evimiz ikili ve tekli odalara sahip. Odalarımızda televizyon, masa, dolaplar mevcut. Burası 24 saat sıcak suyu, banyosu tuvaleti ile bir kişinin ev ortamında ihtiyaç duyabileceği ne varsa her şeye sahip bir merkezdir."


- "Buraya, 'milletin evi' adını koydum"


Ailesiyle yaşadığı sıkıntı nedeniyle Gaziantep'ten Samsun'a gelen ve kalacak yeri olmadığı için barınma evine sığınan Gökhan Kara, bir süre Ankara'da sokaklarda yaşadığını da belirterek, "Burada kimsem yok, işim yok, sokaklarda kalıyordum. Sağ olsun, zabıta ekipleri beni buraya getirdi. Burada sıcak yemek, sıcak oda, sıcak duş var. Ben buraya, 'milletin evi' adını koydum." ifadesini kullandı.


Evinin yanması nedeniyle kalacak yerinin olmadığı için sokaklarda yaşamak zorunda kaldığını belirten Birol Emerce ise barınma evi sayesinde sıcak bir yuva bulduğunu vurgulayarak, "Kalacak yerim ve maddi durumumun olmadığı için beni barınma evine getirdiler. Allah devletimize zeval vermesin. Sokakta kalmaktan kurtuldum. Soğuktan korunuyoruz. Burada bize her türlü imkanı sağlıyorlar. Günümüz güzel geçiyor. Dinleniyorum, televizyon izliyorum. Burada her şey var." diye konuştu.











Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English